The Bold Type je serija koja je savremena verzija serije Sex and the City, odnosno sve što bi Devil Wears Prada i SATS bili kada bi se spojili u jedan projekat. Hemija između Kat, Jane i Sutton je nemerljiva, dok su njihovi kostimi postali sastavni deo serije, i gotovo je nezamislimo gledati epizodu a da posle toga ne guglate šta je koja od njih nosila. Kostimi su bili takvi da su opisivali sve što jesu ove tri devojke – jake, smele i čudne.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели The Bold Type (@theboldtypetv)

The Bold Type kreatori su znali da se serija mora izgraditi na sigurnom tlu koje se zove inkluzivnost, zbog čega je svaka devojka imala posebnog kostimografa. Ovo se najviše ogleda u garderobi Kat, koja postaje aktivistkinja za ženska i LGBTQ+ prava, kao i deo Black Lives Matter pokreta. Njena garderoba vremenom postaje ogled njenih socijalnih borbi.

Jedna od serija koja je potpuno slučajno postala poznata po kostimima je i britanska serija Killing Eve. U pitanju je triler o napetom odnosu između žene koja je profesionalni ubica i žene čiji je posao da je uhvati. Uz glumu koja zaslužuje sve nagrade, priču koja je prepuna elementima šoka, kostimi su samo šlag na torti. Jer, Villanelle nije samo psihopata i ubica, Villanelle sve to radi sa stilom.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели InspiringInstaFeeds (@inspiringinstafeeds)

Villanelle se oblači tako da niko ko sa njom razgovara ne bi ni pomislio da se bavi pomenutim “poslom”. Doduše, cela serija i garderoba imaju određenu temu, jer Villanelle bira udobne komade u kojima će moći da obavlja posao. Ali, ko kaže da ti komadi ne mogu da budu Molly Goddard, poput pink haljine u kojoj Villanelle podseća na dete koje se naljutilo, jer nešto nije bilo po njegovom. Internet je bio zaljubljen u ovu haljinu, dok su komadi sašiveni od tila, polako počeli da se vraćaju.

Kada smo prvi put pogledali Elite, bilo nam je jasno da će ova serija u potpunosti oduzeti sve slobodno vreme koje imamo, jer je sadržala sve što nam je za zabavu potrebno – od klinaca koji su odrsali bogati i nemaju ideje o tome kako funkcioniše stvaran svet, preko misterije ubistva, drame, veza i vezica za koje smo navijali i želeli da opstanu, pa do markirane odeće koju nose šesnaestogodišnjaci.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Élite (@elitenetflix)

Lucrecia je lik koji je, po mnogim mišljenjima, najbolje obučena. Ona čak i svoju običnu školsku uniformu nosi na svoj način – uz perle, šnalice i brendirane rančiće. Danna Paola je u čvrstom kontaktu sa fashion momentima svog lika u seriji i to se vidi upravo u kostimima koje nosi Lu, koja je za kostimografa Christiana bila poput Barbie koju je mogao da oblači kako želi, jer je sve umela da iznese. Elite je serija koja je, umnogome, zaslužna zašto su se vratili aksesoari iz 2000. godine.

Serija je donela mnogo promena kada je Gen Z stil u pitanju. Ovo se ogleda upravo u promeni mišljenja oko stila chonisam. Chonis su ljudi sa španskog govornog područja, iz nižih klasa koji se oblače, pomalo, kičasto – u nadi da će izgledati bogatije. Ovaj momenat je, zapravo, donela Rosalia, u toku promocije svog prvog albuma – uz kičaste nokte, boje koje se ne uklapaju i previše nakita. Međutim, upravo je ova ideja podstakla kostimografa da jednu Rebe počne da oblači na taj način, potpuno modernizujući nešto što je mislio da nikada neće postati trend.

Naslovna fotografija: instagram.com/theboldtypetv

Milica Antić

Comments