#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ako si čula za “hygge”, obožavaćeš “fika” koncept: Skandinavski način pravljenja pauze za kafu

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

“Poslednja vojvotkinja”: Dogodilo se u Italiji

“Poslednja vojvotkinja”: Dogodilo se u Italiji

“Ne diše, ne pomera se, nije živa. Gotovo je.” U grlu naglo počinje da mu kuca bilo.

Dve godine ranije. Vreo jul u Toskani. Teška omorina pala je na letnje popodne. Veliko zdanje – vila Kafađolo stoji visoko, glomazno, nalik utvrđenju. Mogli ste osetiti tu tišinu svud po telu. Ništa se nije pomicalo. Sunce je žarilo svaki pedalj suve zemlje. Jedino cvrčci pevaju ujednačeno, bez prestanka.

Slika 1i “Poslednja vojvotkinja: Dogodilo se u Italiji

Ceo zamak zapao je u toplu, pospanu učmalost

Mlada Lukrecija jurila je po vrtu sa Đovanijem. Njih dvoje nerazdvojni su od detinjstva. Iako nije priznavao, bilo je očigledno da njegove oči sijaju kada je s njom. Voleo je tu pomalo razmaženu, ali plemenitu devojčicu. Ta ljubav bila je čista, dečačka. Njemu je bilo četrnaest, a njoj već šesnaest godina. Tog dana bilo je teško Đovaniju izmamiti osmeh, jer iako je dan počeo sasvim uobičajeno, oboje su znali da će veče promeniti sve. Zauvek.

Slika 237 “Poslednja vojvotkinja: Dogodilo se u Italiji

Svaka ljubav ima cenu…

Porodica Mediči je te večeri očekivala goste. Bogati vojvoda od Ferare, Alfonso d’Este trebalo je da stigne sa svojom pratnjom. I dok je dadilja sređivala i birala najlepšu haljinu, Lukrecija je zapitkivala: “Taj vojvoda… on je zgodan, zar ne? I pametan?” Živahno je trčkarala po sobi, otežavajući posao staroj dadilji. On uskoro stiže, a ona je u iscepanoj, prljavoj haljini, sa dlanovima umazanim od blata zbog one jurnjave sa Đovanijem. Dadilja je pokušavala da je smiri, jer uskoro sledi trenutak odrastanja. Udaće se za vojvodu i otići.

Dok je Lukrecijino mlado i naivno srce očekivalo dobrog princa koji će je voleti, život je opet pokazao svoju surovu stranu. Alfonso d’Este, opasan je i misteriozan isto koliko otmen i zgodan. Kameni zidovi velelepnog dvorca za Lukreciju postali su poput tamničkih. Nijedno letnje popodne više nije bilo bezbrižno. Nije više bilo Đovanija da joj krišom donosi kolače iz kuhinje. On bi znao da je voli, ali ispred njegovog imena nije stajala vojvotska titula.

Slika 330 “Poslednja vojvotkinja: Dogodilo se u Italiji

Zidovi raskošnog dvorca ugušili su Lukrecijine snove i veru u pravu ljubav

Jedina je osoba koja može da ukroti vojvodin užareni gnev njegova ljubavnica Frančeska. Dok nemogućnost da obezbedi naslednika sve više razdire Alfonsa, Lukrecija, slomljenog srca i razvejanih snova, shvata da mora pobeći od njegovih izopačenih planova. Međutim, Alfonsova moć seže daleko, a taj izbor bi mogao da je košta svega…

Izvori fotografija: netprodavnica.rs, naxi.rs, atanaskovicana.blogspot.com, b92.net


Katarina Stamenković je studentkinja književnosti i zaljubljenik u moderne plesove. Ne može da zamisli dan bez dobre jutarnje kafe i svojih prijatelja. Inspiriše je miris letnje kiše na ulicama njenog grada.

Editors choice