Da li možemo da odahnemo, jer je retrogradni Merkur (u Vagi) najzad završen i ova zloglasna planeta je krenula direktnim hodom? Drame u odnosima su iza nas, neočekivani problemi sa tehnologijom, smetnje u komunikaciji, greške u papirologiji – konačno smo izašli iz polja uticaja retrogradnog Merkura, koji nam je uzrokovao glavobolje na svim poljima, u proteklih mesec dana. Ali, ne opuštajte se previše, upozoravaju astrolozi! Nismo još izašli na čistinu. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FELICIA WEDIN (@wefelicia)


Kada se završi retrogradni hod i Merkur krene direktno, još uvek smo pod njegovom senkom – ulazimo u period koji se naziva retrosenka i pod uticajem te senke bićemo do 2. novembra. Za to vreme, mogu nam se dogoditi najluđe i najsimpatičnije stvari – pošto je Merkur i dalje u vazdušnom znaku Vage, možemo očekivati tračeve i dramatične obrte u emotivnim odnosima i vezama. Neke tajne mogu biti otkrivene, ali to može biti prilika za oproštaj (traženje ili pružanje oproštaja, ili oba) i popravljanje narušenih odnosa, u kojima je kulminacija nastala tokom retrogradnog uticaja Merkura. Iako trnovit, ovaj period nam može pružiti priliku da popravimo štetu načinjenu za vreme retgrogradnosti, naročito onu koja se tiče drame i napetosti u partnerskim odnosima. Dok Merkur baca svoju senku (i otresa paučinu starih obrazaca), imamo priliku da zaista integrišemo i primenimo lekcije koje smo naučili za vreme retrogradnog hoda (računajući od početka godine, odnosno, u sve tri faze retrogradnog Merkura, koji čine celinu i u trećem krugu kulminiraju, ali i utiču na zaokruženje započetih procesa). 

Možemo se suočiti sa bolnim situacijama u odnosima, koje smo izbegavali i potiskivali, sa sopstvenom nesigurnošću i sumnjama. Ako o tome možemo da razgovaramo sa osobama kojima verujemo, imamo mogućnost za duboko isceljenje. 

Uticaj retrosenke donosi mentalnu jasnoću, koja će biti dobrodošla, nakon izmaglice i zbunjenosti kojom smo bili obavijeni u prethodnom periodu. Mogući su dodatni snažni uvidi, koje smo naslutili i načeli tokom retrogradnog hoda. Merkur više ne blokira protok vaše kreativne energije, pa je sada trenutak da svoj život usmerite u pravcu u kome želite da se odvija – a to ćete lakše postići, jer ćete jasnije shvatati šta želite i kuda treba da idete. 

Comments