Direktan Merkur pomaže da rasvetlimo um, ali potrebno je da i dalje imamo strpljenja (pre svega sa sobom i svojim namerama) – možda će proći još malo vremena dok se pokrenu projekti koje smo osmislili. Vežbajte opraštanje, sebi i drugima, savetuju astrolozi. 

Potrebno je napomenuti da direktan hod Merkura kreće sa snažnim i intenzivnim punim Mesecom u znaku Ovna. Ovaj momenat donosi razotkrivanje nekih tajni i potisnutih osećanja iz prošlosti. Merkur „voli“ otkrivanje informacija i iznošenje stvari na površinu, što će biti pojačano energijom punog Meseca. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mao.ge (@mao.ge)


Period Vage je bio povoljan za „kalibrisanje“ naših odnosa, kako bismo ih učinili uravnoteženijima, a retrosenka je na neki način, veliko finale, pošto se period Vage završava samo nekoliko dana nakon početka direktnog hoda. 

Pravi način da prođete kroz senku Merkurovog zaokreta, jeste da budete otvoreni, pošteni i što je moguće jasniji u komunikaciji. Iznošenje svega „na sto“ u ovom peridu neće dovesti do povređivanja, već do produbljivanja odnosa sa onima kojima verujete. 

Naslovna fotografija: instagram.com/mao.ge

Brankica Milošević 

Comments