Ulaskom u 2013. godinu mnogi od nas se fokusiraju na uspeh na profesionalnom planu, ali i na to kako želimo da nas drugi doživljavaju na poslu. Ukoliko želite da vas drugi vide kao poslovne žene, spremne da donose važne odluke i pariraju najboljima, morate se tako i odevati. Ponekad smo preokupirani rokovima i ciljevima koje bi trebalo postići da zaboravimo važnost pravilnog i primerenog odevanja za radno mesto. Svidelo se to nama ili ne, način na koji se odevamo šalje veoma jasnu poruku o tome ko smo, kako gledamo na sebe i koliko ozbiljno pristupamo zadacima na poslu.

Ono što bi svaka žena trebalo da ima u svom garderoberu je svakako moderan blejzer. Odlučite se za blejzer koji prati liniju tela. Možete ga nositi uz haljinu ili pantalone i bluzu. Izbegavajte džempere iako su udobni, jer oni ne ostavljaju utisak žene koja sve drži pod kontrolom.

SLIKA 21 Poslovna moda: Šta vaša odeća govori o vama?

Blejzer koji kaže: “Ja sam kapetan ovog broda!”

Bela košulja je takođe neizostavna u garderoberu svake poslovne i uspešne žene. Bela boja asocira na mir, organizovanost, efikasnost i jednostavnost. Odlična boja za ulazak u novu godinu, jer simbolizuje nov početak. Izbegavajte providne bluze ili košulje i dekolte koji otkriva više nego što bi trebalo.

SLIKA 3 Poslovna moda: Šta vaša odeća govori o vama?

Sa belom košuljom nikada nećete pogrešiti

Haljina jednostavnog kroja i bez mnogo detalja je uvek must have. Izgledaćete profesionalno i istovremeno biti u trendu. Čiste i jednostavne linije i porubi govore o vama kao o ženi na koju se uvek može računati i koja je spremna za sve izazove koji su pred njom. Odlučite se za jednobojnu haljinu koja pristaje vašoj figuri i upotpunite je statement ogrlicom ili kaišem na struku.

SLIKA 4 Poslovna moda: Šta vaša odeća govori o vama?

Haljina koja govori o vama kao o uspešnoj i ostvarenoj ženi!

Kada ne znate šta da obučete, uvek je tu crvena boja! Crvena boja uvek ostavlja utisak, bez obzira na to šta nosite. Upotpunite svoj garderober crvenom bluzom, haljinom ili pantalonama. Mnoga istraživanja su dokazala da boje utiču na naše raspoloženje i na način na koji nas drugi doživljavaju. Crvena je boja strasti i ljubavi. Sve u jednom – topla, jaka, puna energije i motivacije! Ova boja simbolizuje odlučnost i ambiciju.

SLIKA 5 Poslovna moda: Šta vaša odeća govori o vama?

Neka vas vide kao odlučnu i snažnu ženu!

Kada su u pitanju aksesoari, kvalitetna torba i kvalitetan par cipela neizostavni su u vašem garderoberu. Izbegavajte prevelike i neorganizovane torbe (one u kojima ključeve tražite po deset minuta) i cipele sa velikom platformom.

SLIKA 6 Poslovna moda: Šta vaša odeća govori o vama?

Vaš celokupan izgled biće bolji sa pravom torbom

SLIKA 7 Poslovna moda: Šta vaša odeća govori o vama?

Cipele Christian Louboutin ostaviće jak utisak


Zorana Puretić je studentkinja Fakulteta političkih nauka. Voli putovanja, čitanje knjiga i druženje sa prijateljima. Idealno opuštanje je uz šolju kafe i dobru knjigu.

Comments