Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Mikro trend: Ovaj detalj čini da svaki autfit izgleda super-moderno!

Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Poslovne pustolovine: Greške koje vam mogu doneti otkaz

Poslovne pustolovine: Greške koje vam mogu doneti otkaz

Dobili ste posao iz snova, srećni ste i ponosni na sebe. Okolina vas zatrpava savetima kako da posao zadržite, kako da se ponašate, šta da radite. Međutim, često nas neke od najbezazlenijih grešaka mogu koštati radnog mesta. Neke od njih su više nego očigledne: flertovanje sa zaposlenima, bahato ponašanje prema šefu, traženje drugog posla na kompjuteru  na radnom mestu… No, postoje i drugi načini da nenamernom greškom dobijete otkaz.

129 Poslovne pustolovine: Greške koje vam mogu doneti otkaz

Flertovanje na radnom mestu? Nikako!

Aktivnosti na društvenim mrežama poput Twittera i Facebooka u toku radnog vremena mogu vas dovesti u ozbiljne nevolje. Ne zaboravite da kompjuter pamti vašu istoriju aktivnosti i šef lako može utvrditi kako ste i gde provodili vreme na radnom mestu. Objavljivanje fotografija sa sinoćne žurke preko poslovnog računara? Negativan komentar o sastanku kome prisustvujete sa nekolicinom kolega i šefova? Pregled poslednjeg urnebesnog videa na YouTube stranici? Neprestano dopisivanje sms-om ili dugi razgovori službenim telefonom sa prijateljima i porodicom u toku radnog vremena? Sve su ovo sitnice koje nadređeni lako mogu uzeti za zlo.

222 Poslovne pustolovine: Greške koje vam mogu doneti otkaz

Ogovaranje saradnika stvara lošu sliku o vama

Nemojte biti neljubazni ili odsečni u razgovoru sa kolegama čak ni ako ste sigurni u ispravnost svog stava. Ukoliko je drugi zaposleni zabušavao na radnom mestu a zatim tražio od vas da mu pomognete da izvrši sve zadatke u toku radnog dana, nemojte biti drski. Nikada ne možete znati kakvu sliku nadređeni ima o celoj situaciji. Vaš drzak stav prema kolegi šefu može izgledati kao ničim izazvana nekolegijalnost. Tako se tuđa greška lako može pripisati vama i može vas koštati radnog mesta. Izbegavajte ogovaranje saradnika drugim kolegama u toku radnog vremena. Radno mesto je polje borbe za položaj ili bitke za viši stepenik na merdevinama poslovne hijerarhije.

318 Poslovne pustolovine: Greške koje vam mogu doneti otkaz

Šefovi cene pozitivnu atmosferu i slogu među zaposlenima

Trudite se da ne budete previše kompetitivni. Kompanije najbolje funkcionišu kada svi zaposleni zajedno rade na ostvarenju cilja. Nadređeni uzimaju u obzir vaš odnos prema kolegama, pozitivnu atmosferu koja vas okružuje, veštine koje prenosite drugima i spremnost na kompromis. Zaposleni ne moraju biti vaši prijatelji, ali moraju biti kolege sa kojima ste spremni da radite čak i kada se vaši privatni stavovi i ličnosti razilaze.

Izvori fotografija: blog.beliefnet.com, emmabpink.files.wordpress.com, inc.com, 4.bp.blogspot.com

Prethodne tekstove iz serijala “Poslovne pustolovine” možete pogledati ovde.


Saška Stojadinović je studentkinja Fakulteta političkih nauka, ponosna Vodolija zavisna od knjiga, pisanja, preterano pričljiva i ćutljiva u isto vreme, rođena u pogrešno vreme. Večito dete.

Editors choice