Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Promocija novih destinacija: Avio-karte počev od 99 evra

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

Valentine’s Day what?! Mesto na kojem ćeš se odlično provesti sa svojim drugaricama, *onog* dana u februaru!

Budimo iskreni, čak i najsavesniji od nas ponekad imaju “danas mi se ništa ne radi” dan. Umorni ste, mrzovoljni ili preokupirani nekim ličnim problemima da bi se fokusirali na posao i najradije biste da “ubijete” vreme do polaska kući. To je u redu, ali ne dozvolite da to vide oni koji to ne bi trebalo da vide. Ako ste završili sav posao koji ste imali, ne možete izaći iz kancelarije ranije, a do isteka radnog vremena kao da je ostala večnost, evo kako da učinite boravak u kancelariji zanimljivijim.

Isplanirajte predstojeći vikend

Vikend brzo prođe, i dok se probudite, popijete kafu, pogledate neki film, već je vreme za novu radnu nedelju. Zato, ako imate malo slobodnog vremena u kancelariji, potrudite se da isplanirate dva zanimljiva i ispunjena dana. Rezervišite sto u omiljenom restoranu, raspitajte se o kulturnim dešavanjima u gradu, pozovite prijatelje na kratak izlet i uživajte u savršenom vikendu.

Pišite

Nekad smo pisali dnevnike, a danas smo olovke i papir zamenili tastaturama – pa zato započnite pisanje blogova. Pišite o nečemu što volite, mrzite, o nečemu što ste videli ili čuli, pišite o čemu god želite, jer na kraju, ne mora to niko da čita. Pokušajte, može biti zanimljivo.

Slika 151 Poslovne pustolovine: Kako ubiti vreme na poslu?

Planirajte, pišite, igrajte se!

Isplanirajte svoj budžet

Ovo je dobar (a i koristan!) način da ubijete vreme u kancelariji, jer će vam i za ovo biti potrebna visoka koncentracija, i izgledaćete zamišljeno i kao usred nekog važnog posla. Ako neko od kolega prođe pored vašeg stola, neće videti ništa sumjivo i ne može vam prebaciti da ne radite svoj posao.

Igrajte igrice

Dobro, ovo nije baš preporučljivo, naročito ako delite kancelariju sa kolegama ili šefom. Ali iskoristite pauzu za ručak i opustite se par minuta i posao će posle ići lakše.

Slika 233 Poslovne pustolovine: Kako ubiti vreme na poslu?

Učinite poslednjih sat i po vremena na poslu zanimljivim

YouTube

Šta sve možete naći na ovom sajtu! Njegovo veličanstvo YouTube ponudiće vam rešenja za ono što niste znali da može da se uradi. Treba vam savet za frizuru, haljinu, večeru, kućnog ljubimca, ljubavni ili društveni život – samo potražite. Jedino što ćete u kancelariji sve to morati da gledate i slušate veoma tiho ili čak i bez zvuka, ali nema veze, odmorićete na treuntak od gomile papira oko sebe.

Kupujte “online”

Ovo je naročito zgodno u vreme praznika, kada su šoping centri prepuni. Preskočite borbu za parking mesta, duge redove ispred garderobe i gužvu u redu za plaćanje. Ako vam je ostalo par minuta do kraja radnog vremena potražite na internetu šta vam je potrebno. Dobro je što možete odmah platiti i sve će biti isporučeno na vašu adresu.

Zaradite novac “online”

Istražite malo i nađite legalan način da zaradite nešto novca na internetu. Postoji više načina zarade na internetu, a najbolju zaradu i najviše mogućnosti ćete imati ako imate svoje web stranice. Ali ukoliko nemate svoje web stranice, možete zaraditi surfovanjem, ispunjavanjem anketa, pisanjem po forumima ili na raznim aukcijama. Neće vam oduzeti mnogo vremena, a doneće vam nešto dodatne zarade.

Izvori fotografija: 123rf.com, business.outlookindia.com


Katarina Stamenković je studentkinja književnosti i zaljubljenik u moderne plesove. Ne može da zamisli dan bez dobre jutarnje kafe i svojih prijatelja. Inspiriše je miris letnje kiše na ulicama njenog grada.

Editors choice