Testirale smo nove K-Beauty maskice – i ovo su naši utisci!

Svima nam je potrebna najbolja prijateljica – evo i zašto!

Kako da pronađeš odgovarajuću nijansu pudera – po uzoru na poznate dame!

Opsednute smo novim DIY maskama za lice – a bićeš i ti!

5 stvari koje se dešavaju kada imaš najbolju prijateljicu

Ready Set Run: Kako da odabareš odgovarajuće patike za trčanje?

Kombinacija aloe vera + hijaluronska kiselina je sada u trendu – evo zašto bi trebalo da je uključiš u svoju skincare rutinu!

Društveno osnaživanje (je) u modi: Šta danas znači biti žena?

Legenda o nastanku Dark Brewed burgera

Spring upgrade: Evo kako da neguješ svoju kožu ovog proleća!

Prođe leto trideseto, godina vam žao nije… Završili ste fakultet i konačno, postajete ozbiljna i odrasla osoba. Kao što smo naučili, svaka ozbiljna i odrasla osoba mora imati posao. Eh, to je malo teže… Iako ste školovani, velike su verovatnoće da ćete isti broj godina koliko ste studirali, provesti na birou za zapošljavanje. Pa, dok čekate svoju šansu i srećnu zvezdu, pogledajte kako izgleda raditi neke od popularnih poslova. Čisto da znate kako da se ponašate ako neki od njih i dobijete!

Investiciono bankarstvo

Da biste dogurali dovde, razume se, trebalo je završiti ekonomiju. Ukoliko ste se bili opredelili za državni fakultet, verovatno su vam već ispale oči od učenja. Ipak, zna se da se u bankarstvu vrti najviše love, stoga, verovatno će se ovaj posao isplatiti. Iako neće biti lak. I da, svi će biti ljubomorni na vas!

Kada vidite svoje prijatelje u gradu posle dužeg vremena, ponašajte se kao da vam je to prvi put u tom mesecu da ste videli svetlost dana (što i neće biti daleko od istine) i kako ste jadni i siroti što samo radite i radite, u želji da u njima ipak izazovete simpatije iako zarađujete pet puta više od njih.

Kao što rekosmo, ovde najviše novca ima tako da prosto nećete znati šta da radite sa njim! Mada, to se samo tako kaže! Naravno da ćete putovati, kupovati, investirati i šta god drugo vam padne na pamet!

Odnosi sa javnošću

Neki smatraju da je reč o najtraženijem poslu, bar što se žena tiče. Ako je bankarstvo za muškarce, onda je PR definitivno za žene! Non-stop se koristi telefon, laptop, pišu se poruke, mejlovi, razgovara se, pregovara i ugovara – idealno za pričalice željne pažnje.

Vaš poslovni život je jednak društvenom – posećuju se premijere, sastanci, bitni kulturni ili bilo koji drugi događaji, upoznaju se ljudi i tako dalje i tako bliže. Svašta ćete videti, ali i naučiti. Dobro ćete zaraditi, ali ćete se i zabaviti. Dinamičan i zanimljiv posao.

slika 154 Poslovne pustolovine: Šta dalje?

Kao Samanta Džons!

Kreativac

Najlakše je biti umetnik! Pod uslovom, jelte, da imaš neki dar. Na stranu taj dar, za umetnike kreativce se kaže da mlate praznu slamu pa tako i vi očekujete da ćete dobiti posao gde će vas plaćati za razmišljanje o mislima. Vi ste takav suvi genije da vam nije mesto bilo gde. Nećete vi trpeti svakakve budale!

E pa, dragi naši, bolje menjajte filozofiju i logiku, da ne biste završli kao beskućnici iz tramvaja zvanog dvojka.

Savetnik

Ako ste se odlučili za bavljenje tuđim problemima, vrlo ste humani. Ili ste hteli da potisnete svoje. Elem, sa ovim poslom, nikada nećete moći da skontate šta zapravo radite. Nosićete odelo, trudićete se da budete objektivni, razumni i sposobni da rešite svaki problem i posavetujete kako valja, zarađivaćete novac… Pa, ne zvuči tako loše! Odosmo svi u savetnike! Uostalom, ima i gorih poslova, a ovaj je sasvim ok.

slika 243 Poslovne pustolovine: Šta dalje?

Savetnik – humanost ili bežanje od sopstvenih problema?

Marketing

Još jedno popularno zanimanje. Zašto? Zato što je videla žaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu! Uglavnom ga preferiraju manekenke i starlete (i to samo da bi se reklo da nešto studiraju), pa zato i nije toliko na ceni. Više. Podrazumeva smišljanje reklama, kampanja, inicijativa, posedovanje znanja o tome šta ljude zanima i privlači, pa, jedan kreativan posao, reklo bi se, za koji se dobro plaća. Morate biti vredni i borbeni, pa, navali narode, još malo pa nestalo!

Administracija

Dosadno. Papiri, zvonjava telefona 24/7, haos na stolu i komplikovana, surova birokratija. Nije za svakoga! Nije loše za one koji nemaju ideju čime bi da se bave i kojima je na prvom mestu možda ipak – udaja!

slika 335 Poslovne pustolovine: Šta dalje?

Nekome je, ipak, draža udaja! Ima tu logike, nađeš bogatog muža/ženu i odmaraš ceo život...

Ugostiteljstvo

Zanimljiva situacija – kada kažeš nekome da si kelner, konobar ili, ne daj bože, kafe kuvarica, dobiješ jedan od onih “Oh…” odgovora i sažaljiv pogled kao da boluješ od neizlečive bolesti. Čemu? Ovde treba naglasiti da je svaki posao dobar i da je bolje truditi se i raditi nego izležavati se po ceo dan i živeti kao parazit od roditeljske penzije!

Nezaposlen

Kad smo već kod parazita, ima mnogo nezaposlenih da je to prosto normalno. Svako mora da prođe taj stadijum prijavljivanja na biro i čekanja i smaranja dok se nešto ne desi!

Ipak, roditelji vam rade, braća/sestre, prijatelji, gde god se okrenete svi pričaju o poslu. Ne budite izopšteni, potražite i vi temu za razgovor, odnosno – posao!

Izvori fotografija: mojedete.rs, mojfaks.com, socialmediamom.com


Ivana Tomić – za sada je još uvek novinarka u pokušaju, ali bi volela da jednog dana ima uspešnu karijeru. Od kada je postala tetka, šali se da je postala i mudrija. Voli da provodi vreme sa svojom porodicom i kućnim ljubimcima, obožava “Mrak“ film, višnje i Džonija Depa, a posebno uživa da “šeta“ po živcima svojoj najboljoj drugarici Nedi.

Editors choice