5 činjenica koje treba da znaš o TISSUE MASKAMA – najnovijem hit proizvodu u BEAUTY svetu!

5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta!

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Svima nam je dobro poznata izreka da “odelo ne čini čoveka”. No, hteli mi to da priznamo ili ne “slika govori više nego hiljadu reči”. Ono što nosiš ipak utiče na utisak kakav ostavljaš na druge ljude. Kada je reč o poslu, utisak često može biti presudan za dalje napredovanje. Sitnice za koje smo vezani i koje nam se sviđaju, govore dosta o našoj ličnosti.

Sto je površina koju šef vidi preko vašeg ramena, koju klijenti posmatraju do trenutka vašeg povratka, a po kojoj vas kolege prosuđuju kada dođe vreme za pauzu. Namerno ili ne, na radnoj površini ostavljate niz “dokaza”. Evo nekoliko stvari koje vaše sitnice krišom govore o vama…

Uramljene fotografije su najčešći ukras svakog radnog stola i dragocen predmet po kom vas nadređeni mogu proceniti radi unapređenja u karijeri. One su svojevrstan rezime vaših dostignuća i osobina. Pored dobrog utiska one vas mogu predstaviti i u lošem svetlu.

Fotografija sa venčanja ili lep kadar sa voljenom osobom sa prošlogodišnjeg odmora dokazaće vašem okruženju da ste odgovorna, stabilna osoba spremna na ozbiljnu, dugovečnu vezu. Slično tome, slika vašeg deteta, nećaka ili sestričine ukazaće na to da ste porodična osoba koja neguje kvalitete poput sigurnosti, odanosti i privrženosti. Jednom rečju, fotografije vašeg privatnog života govore nadređenima da ste sposobni, uspešni i posvećeni i drugim sferama svog života i da se u poslu mogu osloniti na vas.

Sa druge strane, nemote preterati sa pokazivanjem privatnih stvari. Radna površina pretrpana fotografijama ostaviće utisak da biste radije bili kod kuće nego na poslu. Budite umereni u detaljima koji krase vaš sto: jedna ili dve slike predstaviće vas u dobrom svetlu.

 Poslovne pustolovine: Šta vaš radni sto govori o vama?

Neka vaša slika govori više nego hiljadu pozitivnih reči

Sportske sitnice su česti ukrasi među muškom populacijom. Šolje za kafu, kalendari i pozadine na računaru sa grbom omiljenog fudbalskog kluba mogu učiniti vaš radni sto drugim domom. Čak i time što ste verni obožavatelj određenog kluba možete ostaviti dobar utisak među zaposlenima. No, ni u tome ne smete preterati.

Ukoliko radite u matičnom gradu vašeg omiljenog kluba, njegove boje će u vašoj kancelariji predstaviti svojevrsnu reklamu koja vam može pomoći na putu ka unapređenju. Ono može biti dobra tema za prisniji razgovor sa šefom ili prilika za zbližavanje sa saradnicima nakon pobede vašeg tima. Ovakva privrženost će stvoriti utisak lojalnosti i strastvenosti vaše ličnosti – osobine koje se cene u poslovnom svetu. Takođe može stvoriti pretpostvaku da ste društveni, fizički aktivni, energični… sve samo ne dosadni.

Elektronske spravice o vama govore kao o modernoj, zanimljivoj osobi, spremnoj na učenje i prilagođavanje savremenoj tehnologiji. Vi ste osoba sa kojom će se šef konsultovati pri korišćenju informacione tehnologije. Ipak, ako isuviše često koristite ove telefone, i-padove, tablete i slične savremene naprave, to vas može ometati u poslu. Takođe, okolina može steći utisak da previše pažnje poklanjate modernim materijalnim stvarima i da se njima hvalite.

225 Poslovne pustolovine: Šta vaš radni sto govori o vama?

Umereno i sa elektronikom

Iako je radni sto mesto svakodnevne akcije a nered pokazatelj vašeg rada, sredite ga pri svakom odlasku na pauzu, kući ili pred godišnji odmor. Organizujte sve papire, fascikle i ostavite ga uredno sređenim. Čist i organizovan sto odaje dobar utisak da ste sigurni u ono što radite i sve držite po kontrolom. Međutim, nemojte preterivati, inače možete ostaviti utisak da patite od opsesivno-kompulsivnog poremećaja. Pritom, preterano čist ili prazan sto može stvoriti mišljenje da ste rezervisani i nespremni na rizik i promene.

Ukoliko vaš zid ili radnu površinu krase pohvale i nagrade za uspehe u karijeri ili školovanju, neka to bude u umerenim količinama. Nekoliko zahvalnica ostaviće utisak da ste uspešna, otvorena osoba koja se ne plaši da bude primećena. Svako drugo preterivanje bi o vama stvorilo sliku neskromne osobe koja previše žudi za pažnjom i dokazivanjem. Ne želite da drugi misle kako se hvalisate rezultatima, već ih morate suptilno predstaviti i tako možete očekivati pozitivan utisak koji će vam pomoći u daljoj karijeri. Šef će vas, bez sumnje, uzeti u obzir kada dođe vreme za unapređenje.

320 Poslovne pustolovine: Šta vaš radni sto govori o vama?

Pokažite svoje kvalitete ali se nemojte hvalisati

Izvori fotografija: myturnstone.com, lafurniturestore.com, herffjones.com, wired.com


Saška Stojadinović je studentkinja Fakulteta političkih nauka, ponosna Vodolija zavisna od knjiga, pisanja, preterano pričljiva i ćutljiva u isto vreme, rođena u pogrešno vreme. Večito dete.

Editors choice