Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Tri saveta za postojani tečni puder

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Za šefove uglavnom mislimo da su surovi autoriteti koji imaju za cilj samo da nas muče i kinje. Sve i da jeste tako (a nije baš uvek), naši saveti će vam pomoći da i najstrožijeg šefa smekšate i pridobijete na svoju stranu.

Ne plašite se da pitate!

Budite samouvereni i hrabri. Ne možete da znate ako ne pitate! I vaš šef je živo biće i nema razloga da ga se plašite. Samim tim će vas i on više ceniti ako ste promišljeni, ambiciozni i pažljivi. Uradili ste dobar projekat? Pitajte svog šefa šta on misli i poslušajte konstruktivne predloge.

Povežite se!

Nepogrešiv način da se dopadnete svom šefu. Procenite njegov način rada i šta zahteva od vas i uradite tako. Na primer, ako je detaljan, uvek ga do detalja obaveštavajte o tome što radite. Ako imate slične sklonosti i ciljeve na poslu ne plašite se da to i pokažete. Naravno, ne očekujte da postanete najbolji prijatelji, ipak je reč o poslu!

Priznajte da ste pogrešili!

Ko radi taj i greši, ali bitno je da svoju grešku priznate, a ne da se trudite da je sakrijete. Nikada ne lažite ako želite da se nekome dopadnete. Možda će vaš šef biti besan ali će, sa druge strane, ceniti vašu iskrenost!

slika 142 Poslovne pustolovine: Učinite da vas šef zavoli!

Budite vredni, odgovorni i kvalitetni, vaš šef će to kad-tad shvatiti

Budite tačni!

Biti tačan pre svega znači poštovanje, ali i odgovornost. Zar želite da glupost kao što je kašnjenje zbog toga što ste se uspavali ili zbog gužve pokvari dobar utisak? Uvek mislite na sve što bi moglo da iskrsne i krenite na vreme!

Budite organizovani!

Uvek se trudite da vaš sto bude čist i sređen, dokumenta poređana po redu, da sve bude cakum-pakum, da uvek možete da pristupite poslu, a ne da prvo pola sata tražite šta vam treba. Na taj način ćete pokazati šefu da ste odgovorni i maksimalno posvećeni.

Na kraju krajeva, ne trudite se previše!

I sami znate da kada forsirate nešto, baš zato što ga forsirate, neće se desiti! Tako da, ponašajte se normalno, radite kako treba, ipak je bitnije da sve sa poslom bude u redu, a šefa – ko šiša! Opustite se. Uočiće on vaše kvalitete kad-tad. A i uostalom, možda vas kinji baš zato što vas poštuje i smatra kvalitetnim i jakim igračem!

Izvori fotografija: theprivatebusinessowner.com, careers.yourmoney.ca


Ivana Tomić – za sada je još uvek novinarka u pokušaju, ali bi volela da jednog dana ima uspešnu karijeru. Od kada je postala tetka, šali se da je postala i mudrija. Voli da provodi vreme sa svojom porodicom i kućnim ljubimcima, obožava “Mrak“ film, višnje i Džonija Depa, a posebno uživa da “šeta“ po živcima svojoj najboljoj drugarici Nedi.

Editors choice