Kreativni lider je osoba koja će u svakom trenutku ohrabriti zaposlene u isticanju svojih ideja za postizanje boljih poslovnih rezultata. Da bi svaki poslovni tim što bolje funkcionisao neophodno je da se međusobno lica podstiču i neguju poslovni odnosi. Pogledajte na koji način možete postati kreativniji.

Više istražujte

Budite upućeni u ceo proces napretka firme i ljudi koji rade za vas. Prepoznajte u svakom zaposlenom koji je njegov tip ličnosti. Prema njihovim sposobnostima raspodelite ih na određene poslove. One koje će obavljati najbolje.

“Ne gušite” kreativnost 

Nikada nemojte biti pristrasni. Ukoliko ste u potrazi za inovativnom idejom, nemojte sprečavati da vam istu predloži osoba koja je u nižem poslovnom položaju od vas. Pružite svakome slobodu da predloži svoje ideje. Samo zato što je neko mlađi od vas ili manje iskusan ne znači da njegova ideja nije ispravna.

stepstobecomeamorecreativeleader3 1379420297 652x304 Postanite kreativni lider u pet koraka

Budite kreativni i vi!

Podsticanje saradnje među sektorima

Ne sprečavajte nikada zaposlene da međusobno sarađuju, pogotovo ako je reč o različitim sektorima. Zaposleni mogu učiti jedni od drugih, a to će samo doprineti boljem i bržem rešenju poslovnih izazova.

Neka se vaši zaposleni osećaju značajnim

Uz svaki napredak kompanije učinite da se svako od zaposlenih oseti zaslužnim za poslovni uspeh i bitnim u daljem razvoju poslovne misije. Saslušajte saradnike i pitajte ih za ideje o daljem napredovanju. Neke od njih možete iskoristiti, ukoliko smatrate da su od važnosti.

Nagradite kreativnost

Nemojte zaboraviti da reč “hvala” nije dovoljna. Nagradite svog zaposlenog unapređenjem, plaćenim putovanjem ili novčanom nadoknadom kako bi bili inspirisani da i dalje šire svoju kreativnost i uspešno obavljaju predstojeće zadatke.


Dragana Katić je autor stranice Oh là là i ljubitelj starih holivudskih filmova. Njena dnevna rutina: “Ustati. Zablistati. Vratiti se u krevet.”

Comments