Evo još jednog jesenjeg trenda koji će vas naterati da zavirite u bakin ormar ili prošetate do omiljene vintage prodavnice u vašem gradu. Ili vas pak osiromašiti za par hiljada evra.

Aktn tašne su se vratile, i to na velika vrata!

Dok su se Louis Vitton, Fendi, YSL, Gucci, Chloe, Celine, Mulberry, Dolce&Gabanna, Marc Jacobs ( mislim da nema potrebe da nabrajam dalje) utrkivali ko će pre i originalnije vaskrsnuti, činilo se zaboravljenu,  aktn tašnu, dotle su se neki drugi pitali nije li trošenje pravog malog bogatstva na jedan modni detalj pomalo “last season“ ili još bolje ’’pre-economic-crisis season“!

Skoro 10 000 imena na listi čekanja za Mulberry ’’Alexa’’ tašnu, očigledno misli da nije.

Međutim, ako se pozabavimo dizajnom ove nove generacije torbi poput  ’’Peekaboo’’(Fendi) ili ’’Miss Sicily’’ (D&G), videćemo da je on u principu dosta sveden, jednostavan i daleko od stila hit-za-jednu-sezonu . Velikani modne industrije su očigledno želeli da stvore torbu koja će puno koštati, ali i modno dugo opstati.

Ako niste jedni od onih koji imaju glavobolju hoće li im torba od par hiljada evra trajati jednu ili četiri sezone, onda lepo gvirnite u onaj bakin ormar i potražite  varijantu ženske poslovne tašne od pre 20, 30, ili više godina.

Posebnih pravila nema, sem možda onog da je konačno vreme da odmorite svoje laktove, jer se ove torbe nose u ruci.  


Branislava Antović je novinarka i autorka bloga Divine World of Fashion , kojoj je moda rehabilitacija od svakodnevnice. Njen moto: I am a fashion person, and fashion is not only about clothes – it’s about all kinds of change.

Comments