Otkrivamo: Kako da se UVEK osećaš kao boginja?

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

#BFFOREO: 5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta (Pobednički ADVERTORIJAL)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

1/2

Pozitivnost ne može da bude jača od negativnosti i obrnuto. Tojest, može, ali onda nema ravnoteže. Suština je u balansu. Ne možete se ratosiljati takozvane negativne energije i zadržati pozitivnu, jer ćete se pokvariti, kao i u obrnutom slučaju. Energija koja kruži kroz naše telo (prožimajući našu dušu, emocije, psihu, svest i nesvest) polarizovana je poput baterije.

Glava je plus, stopala minus. Gornji deo tela je pozitivno polarizovan, donji negativno. Naravno, pošto stvari nikad nisu baš toliko proste, postoji još i bočna polarizacija – kod muškaraca je desna strana pozitivna, a kod žena leva, kao i seksualna – muški polni organi su plus, a ženski minus. A i to je samo uprošćena slika, koliko da zamislimo šematski prikaz, da bismo lakše shvatili da pozitivno ne postoji nezavisno od negativnog.

Teror pozitiviteta u popularnoj psihologiji i cinično razrešenje u negativnom mišljenju, ponudio je Aleksej Kišjuhas u ovom tekstu.

Polovične istine su opasne. Gore nego laži. Jer su tako ubedljive. Zvuče pametno, razumno, logično, duhovito. Ali pola je pola. Nije celo. Negativna polovina, namećući sebe kao istinu, jednako je opasna kao i pozitivna.

Misli jesu moćne. Mozak je nezakočeno oružje u rukama nedoraslog čovečanstva, koje misli da je ruski rulet jedna baš uzbudljiva i zabavna igra.

Misli su meci, ispaljeni nasumično, koji imaju nezgodnu naviku da se vraćaju kao bumerang.

Šta ćeš misliti? Pozitivno? Kako je čaša do pola puna, kako ti to možeš i kako će sve biti u redu? Negativno? Kako je ionako sve besmisleno, kako smrt svakako čeka na kraju, kako je „život pun tuge, samoće i patnje, a onda se završi prebrzo“?

Pozitivne ili negativne misli Ma misli šta hoćeš ali učini nešto1 Pozitivne ili negativne misli:  Ma misli šta hoćeš, ali učini nešto

Ah, ali zašto pucati, ako ne razumeš svojstvo metaka i ne znaš u šta ciljaš?

Možeš li da razmišliš o tome kako bi bilo otrežnjujuće, umirujuće i lekovito, da malo ne razmišljaš? Da možda možeš putem tišine da shvatiš svojstvo misli i da ih uperiš tamo gde želiš, znajući pri tom šta hoćeš da postigneš?

Možeš li da prestaneš da misliš?

Editors choice