Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Šta oni koji ispunjavaju život zelenom bojom rade bolje od ostalih?

Zašto je serija Sluškinjina priča toliko relevantna danas i kako pomaže ženama da se (iz)bore za svoja prava

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

5 načina da pozitivno mišljenje proradi

5 načina da pozitivno mišljenje proradi

1/2

Šta vas košta da pokušate sa savremenim psihološkim abrakadabrama, možda vam se najzad desi nešto lepo? I tako se malo obavestite, malo napabirčite informacije i iskustva drugih i počnete u svemu da vidite čašu koja je do pola puna. I tako pune poleta, događaji i sitacije nastave da vas demantuju i vi se nervirate što to pozitivno mišljenje ne radi. Nije istina da ne radi, nego ne radi za vas, jer ga niste razumeli, pa niste ni mogli da ga uvedete u praksu. Pozitivno mišljenje se ne može nabubati i osvojiti odjednom, pokušajte postepeno, temeljno i sa razumevanjem.

Razumevanje pozitivnog mišljenja

Misli su energija, što zračiš to privlačiš, kosmički je zakon. Ne možete mu pronaći rupe i provući se kroz njih, jer ga nije smislio ljudski um. Ali možete upotrebiti um da promenite percepciju. Percepcija je sve. Pozitivno mišljenje nije negacija negativnog, nego prevazilaženje strahova i predrasuda, podizanje svesti i širenje percepcije. Ne možete odjednom steći širu sliku i pogled odozgo, ako ste zarobljeni u nekom problemu, pod nabojem i u strahu. Kad ne znate šta da radite, nemojte činiti ništa. Tojest, nemojte reagovati, nego se usredsredite na ono što vas sputava da sagledate stvari. A to su opet, vaše misli.

pozitivne misli zena 5 načina da pozitivno mišljenje proradi

Umirite misli

Ovo je tehnika i disciplina, kojom se morate baviti ozbiljno i istrajno. Um je stalno uključen, neprestano vam kroz glavu prolaze neke slike, misli se roje i granaju i u vašem umu je bučno. Ne možete čuti svoje biće od svojih misli. Istražujte, eksperimentišite sa mnogim dostupnim tehnikama, pronađite nekoga da vas obuči i uputi. Možda će vam pomoći tehnike disanja, možda ste skloniji meditaciji, možda je molitva vaš način, možda neka mešavina nekoliko tehnika. Pronađite ono što je delotvorno za vas, sa čim ste komotni i opušteni i u šta imate poverenja. Uopšte nije važno šta je to, jer ono što radi za nekog drugog, vama će biti strano i obrnuto.

Editors choice