Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Mislite i govorite jezikom pozitivnosti. Buda (Buddha) je zagovornik teze da “ono što smo postigli rezultat je onoga o čemu smo mislili”. Negativnost je opasan saputnik! Ne ostavlja prostor za izmenu i najmanji problem produbljuje i čini ga glomaznijim, a na njega doda još stotine “bezazlenih” gluposti koje mogu udruženim snagama da izazovu energetski kolaps.

Negativni ljudi su nalik energetskim vampirima: kradu volju, seju štetno seme na poljima pogodnim za sreću i uspeh. Negativne misli su daleko moćnije i zaraznije, zato treba što više pozitivnih imati u rezervoarima. Svaki put kada vas opsednu misli koje vam kradu volju, snagu da ustanete iz kreveta, koncentraciju, pomislite na trenutak zašto zapravo mislite o tome, kolika je realna vrednost tih misli i hoće li vam to pomoći? U većini slučajeva – odgovor je jasan – trošim vreme na ove sulude misli koje ne služe ničemu.

Naša majušna energija delić je beskonačnog energetskog prostranstva, a u skladu sa zakonom privlačenja, sve što želimo snagom misli možemo privući, bitan je samo fokus. Misli su kao motori koji pokreću život u pravom ili pogrešnom smeru.

“Sami se morate promeniti onako kako želite da se promeni svet.” – Mahatma Gandi (Mahatma Gandhi).

Čovek je kao i magnet – privlači “namagnetisane” ljude, ideje, projekte, izazove, zdravstvena i psihološka stanja, ali i probleme, prepreke. “Kad donesete odluku, čitav se svemir uroti da bi je ostvario.” – Ralf Emerson (Ralph Emerson).

slika139 Pozitivno privlači pozitivno

Ja sam ono što mislim

Stručnjaci iz domena psihologije tvrde da ništa nije važnije od toga da se dobro osećate, da blistate u svakom mraku, da ga “oduvate” svetlošću svog duha. Daleko smo moćniji od onoga što mislimo. Setite se samo kako ste kao deca lupkali guzom, kolenima o pod, briznuli u plač, pre svega jer ste uplašeni u tom trenutku, a onda bi doletela mama, “poljubila da prođe” i igra se istog trenutka nastavlja. Kada u nama deca zadremaju, sve mnogo teže podnosimo. Dozvolite sebi da svaki bol u vama isceli neko voljeno biće, dajte mu dozvolu da vas pita gde boli i neka slobodno poljubi da prođe. I uspeće.

Kad želite dobićete, samo se naoružajte municijom discipline, predanosti, odlučnosti i strasti. Morate se uskladiti s onim što tražite.

“To je radost, to je poštovanje, to je osećaj strasti. Kad očajavate, plašite se ili ljutite, to su snažni pokazatelji da ovog trenutka niste u skladu s onim što tražite.” – Ester Hiks (Esther Hicks)

I zapamtite, ništa nije uzaludno, a ponajmanje je slučajno, a evo snažne poluge za početak: “Ako ste dovoljno hrabri da započnete, tada ste dovoljno hrabri i da uspete.” – David Viskot (David Viscott)

Prethodne tekstove iz ovog serijala možete pročitati ovde.


Jelena Pavlović – dete i čovek, PR, pisac, autor romana “Tajne robotovog mozga”, “Mladost pod oklopom”, suvlasnik kragujevačkog portala Prava priča. Istinski opsednuta igrom reči, inspiracije i misterije ljudske duše. Priroda, samoća, život, ljubav, životinje, knjiga su punjači za baterije inspiracije.

Editors choice