Kada se nalazite na čelu velike kompanije, izuzetno je važno da, osim o adekvatnoj promociji kompanije čiji ste vlasnik ili jedan od šefova, vodite računa i o samopromociji, jer upravo od nje zavisi ugled, ali i autoritet koji ćete imati među zaposlenima, ali i među svojim nadređenima i poslovnim partnerima. Samopromocija je, takođe, veoma značajan aspekt u kreiranju sopstvenog imidža, elementa korporativnog, pa i ličnog identiteta, od kog zapravo zavisi koliko ćete i sami biti uspešni. Koliki je značaj samopromocije shvatile su i neke od najpoznatijih šefica na svetu, dame koje se nalaze na čelu najpoznatijih kompanija koje vrede milijarde dolara, te smo upravo od njih potražile odgovor na pitanje – koji je najbolji vid samopromocije?

Ivanka Tramp

Jedan od najboljih poslovnih saveta koje možete dobiti od Ivanke Tramp, osnivača i CEO kompanije “Ivanka Trump” i potpredsednika kompanije “Trump”, jeste da na poslu uvek preuzimate više odgovornosti. Kako sama Ivanka kaže, tragajte za prilikama koje će vam doneti više odgovornosti i navoditi vas da idete iznad nadležnosti koje se nalaze u opisu vašeg posla. To je najbolji način da pospešite svoja znanja, ali i da skrenete pažnju na sebe, steknete veliku prednost u odnosu na svoje kolege, ali i da steknete više samopouzdanja. Drugim rečima, preuzimanjem ozbiljnijeg posla, vi zapravo u svojim očima počinjete da shvatate koliko vredite, ali i koliko ste napredovali u odnosu na početak.

uspesne poslovne zene samopromocija 1 Poznate PREDUZETNICE otkrivaju: Koji je najbolji vid samopromocije?

Trejsi Lomranc Lester

Ukoliko niste čuli za Trejsi Lomranc Lester, onda ste sigurno čuli za kompaniju “INTERMIX”. Upravo je ova mlada dama njen direktor, dok se ključ njenog uspeha, ali i samopromocije ogleda u tome što ona uvek nastoji da unapredi komunikaciju sa svojim zaposlenima kako bi, kroz samopromociju, doprinela i promociji same kompanije. Naime, ona s vremena na vreme pravi izveštaje projekata na kojima radi i zajedno sa svojim zaposlenima analizira prednosti i mane koje su ih pratili tokom realizacije samog projekta. Tako ona, kroz diskusiju, ali i kroz samoanalizu, doprinosi boljitku u sopstvenoj karijeri, koji nužno vodi i boljem poslovanju kompanije čiji je direktor.

uspesne poslovne zene samopromocija 2 Poznate PREDUZETNICE otkrivaju: Koji je najbolji vid samopromocije?
Comments