Kroz istoriju mnogo je pokazatelja koji ukazuju na to da se vekovima “crnačko” društvo nije cenilo ni po kom osnovu i to uopšte dalje ne treba ni razmatrati, jer nam je svima veoma dobro jasno koliko su kroz vreme propatili da bi dostigli sadašnji nivo tolerancije, prihvatanja i poštovanja koje bi po prirodi trebalo da ima svako ljudsko biće. Upravo takvo posmatranje koje je bilo sasvim normalno prihvaćeno, njima je kao rasi bila mnogo teže da naprave uspehe i da dostignu to da im se neko divi. Kako je ovo mesec crnaca i njihove istorije, predstavljamo vam poznate dame koje su svojim radom, pojavama i svime što su uradile, postale žene koje se zbog svojih karijera poštuju širom sveta, a osim toga, one su postale i prave ikone stila.

Rijana

Kako bismo mogli da zaobiđeno neodoljivu RiRi?! Kao jedna od najvećih zvezda današnjice, Rijana je sa punim pravom i sasvim osvojila svet. Glasom i talentom je uspela da dopre do ušiju svakog od nas, a svojim neodoljivim, nekad iznenađujućim i krajnje inovativnim odevnim kombinacijama jedna je od svetskih zvezda koja je obeležila i dovela brojne trendove u svet mode, zbog čega sa pravom za nju kažemo da je modna ikona.

Rihanna Poznate tamnopute dame koje su postale deo modne istorije

Naomi Kembel

Iako “gazi” drugu polovinu pete decenije, ništa ne može da stane na put savršene Naomi Kembel, koja se i danas pojavljuje na pistama i revijama, te poput onih trenutaka kada je bila u zenitu svoje mladosti i karijere, osvaja sve pred sobom. Ona je definitivno jedna od tamnoputih žena koje su ostavile duboki trag u istoriji svog naroda, duboki trag u modnom svetu, što je dovodi do jedne od ikona stila koju svi žele da “kopiraju” ili da bar žele da imaju delić njenog seksepila i nedoljive pojave.

Naomi Campbell Poznate tamnopute dame koje su postale deo modne istorije
Comments