Keri Vašington

Jedna od tamnoputih glumica koju sigurno svi veoma volimo, pored još nekih njenih koleginica, svakako. Jedna je od dama kojima nije problem da probaju nešto novo, neki trend koji se tek pojavljuje, zbog čega se ta odvažnost uvek vidi u njenom stilu. Osim toga, često je bila i deo kampanja i revija svetskih dizajnera, što je dovodi sasvim logično na ovu listu sa punim pravom.

Kerry Washington Poznate tamnopute dame koje su postale deo modne istorije

Zendaja

Nova zvezda i devojka koja tek “preti” da osvoji svet. Pojavila se već u trenutku kada su njene prethodnice utabale put svim svojim naslednicama, zbog čega sigurno nije na svojoj koži osetila sve ono što su godinama prolazile crnkinje koje su se borile za svoja prava, ali je svojim stilom brzo dostigla mesto devojke kojoj se mnogi dive. Za razliku od većine, na crvenom tepihu se često pojavljuje u šortsevima, odelima, koja niko na bolji način ne može da iznese u ovakvim prilikama.

Zendaya Poznate tamnopute dame koje su postale deo modne istorije

Mišel Obama

O dostignućima bivše prve dame Amerike ne moramo mnogo da govorimo, jer sama njena pozicija dovela je do toga da se ljudi sa tamnom kožom poštuju i cene baš kao i svi ostali. Besprekornu karijeru uvek su pratile i besprekorne odevne kombinacije, a Mišel Obama skoro da nikada nije imala promašaja u tome.

Michelle Obama Poznate tamnopute dame koje su postale deo modne istorije
Comments