Proleće, promene, pozitivna energija. Ovo je trojstvo kojeg ćemo se pridržavati u mesecu aprilu, a zajedno sa njim dolazi nam i rad na sebi – i menjanje sebe, kako iznutra tako i spolja. Procvetaćemo i izaći iz svojih zimskih čaura, a kako bolje zabeležiti promenu i osveženje ličnosti nego bojom kose? Ovog proleća izdvojiće se nekoliko specifičnih boja, koje nam preporučuju i poznati frizeri i sa kojima ćete se sigurno susresti na Instagramu. April je mesec za hrabrost i odvažnost, i konačno iskazivanje sebe u svakom smislu – i zato, u nastavku pronađite boju kose koja će najviše istaći vašu jedinstvenost.

Svetlobakarna boja

Iako nijanse crvene kose uglavnom vezujemo za početak jeseni, svetlobakarna uspela je da nam se iznenada prikrade ovog proleća. Ukoliko imate svetlosmeđu ili plavu kosu, možda je ovaj april idealno vreme da je osvežite i utoplite prirodnim, bakarnim tonovima sa visokim sjajem. Takođe, za još prirodniji izgled poslužite se balayage tehnikom – kojom ćete napraviti prelaz između svetlijih i tamnijih bakarnih pramenova. Bonus tip – kosa u bakarnim tonovima sjajno izgleda kada je blago uvijena u talase, peglom za kosu ili figarom!

Šatirana kosa boje žitnih polja

Dobre vesti za sve one “zaklete plavuše” – ovog proleća plava kosa biće u trendu, ali u nijansi žitnih polja, koju ćete postići šatiranjem kose. Preporučujemo vam odlazak kod frizera koji će izdvajati veoma suptilne pramenove tokom šatiranja, kako bi vam kosa bila u potpunosti prošarana, bez konkretno vidljivih svetlih i tamnih pramenova. Bonus tip – oko samog lica možete izvući nekoliko najsvetlije plavih pramenova, a u nastavku ih ostaviti malo tamnijim.

Baby-roze kosa

U suštini, ovog aprila biće aktuelne sve pastelne nijanse, ali među njima će posebno mesto zauzimati nežna, pastelnoroze – koju ćemo viđati kako među bojama kose, tako i u dizajnu enterijera i aktuelnim autfitima. Roze boja je postala trend i među poznatim ličnostima, te smo tako nedavno videli da se i ikona našeg detinjstva Hilary Duff ofarbala u roze, a dobra stvar kod ove boje je što je možete lako promeniti kada vam dosadi. Roze kosa takođe može biti međukorak između plave i riđe, ako želite malo da se zabavite. Bonus tip – roze kosa odlično izgleda uz bob frizuru, a prema njoj možete uklapati i kreirati nove makeup lookove!

Comments