Hot topics

Šta je to što se ovog leta mora naći na tvojoj #SummerBucket Listi!

Sunce, morska so, dehidrirana koža: Najbolji saveti za letnju negu

Najlepše frizure za posebne prilike koje možeš da napraviš – sama!

O kompromisima iliti kada je OK da prestanemo da ih pravimo

#HairHacks: Kako da neguješ kosu tokom leta + ideja za trendi frizuru za svaki dan

Sve što treba da znaš o detoksikaciji + primer detoks dijete koja zaista radi!

Sa liste neostvarenih odluka: Kako da najzad počneš da se hraniš zdravije?

12 stvari koje se nalaze na svačijoj #wish listi

Održivost kao budućnost mode iliti zašto treba da daš prednost klasici

5 glavnih trendova koje ćemo voleti ovog leta (ali i mnogo duže!)

1/2

Pronaći emotivnu ravnotežu je proces koji traje i obnavlja se – ne možemo je naći trajnu stabilnost i računati na nju uvek, ali možemo računati na svoje iskustvo u uspostavljanju te stabilnosti i svoju moć da je povratimo kad je izgubljena, ili narušena.

Emotivno stabilne žene u procesu uspostavljanja i povratka narušene emotivne ravnoteže praktikuju ove načine razmišljanja, stavove i ponašanja.

Traženje adekvatnog odgovora (umesto reagovanja)

Kada reagujemo na neki izazov, to obično činimo bez razmišljanja, u odbrani. Odbrambene reakcije su vođene egom, a adekvatni odgovori dolaze iz bića (sa mesta naše duševne i emotivne ravnoteže). Ponekad je dovoljno samo malo sačekati, da nam se taj odgovor pojavi u svesti. Kad reagujemo burno, posle toga se obično osećamo loše. A kad damo odgovor, imamo osećaj da se sa nekom situacijom nosimo na zreo način, osećamo se dobro zbog sebe, čak i kad se ništa značajno ne menja u toj situaciji.

View this post on Instagram

❤️

A post shared by kat irlin (@kat_in_nyc) on

Prihvatanje i poštovanje emocija

Kada se sa svojim emocijama suočavamo onako kako se one pojavljuju, kada ih prihvatamo i razumemo, kad dajemo sebi dozvolu da osećamo sve što osećamo u datom trenutku, ostajemo povezani sa realnošću i ne rizikujemo da uletimo u “trip”. Ne dozvoljavamo da nas sadašnja emocija izmesti u prošlost i vrati nas na mesto stida, razočaranja, osećanja da smo bezvredni, koje smo nekada u prošlosti imali u sličnoj situaciji – odnosno, ako se to dešava, u stanju svesnog prihvatanja emocija u sadašnjem trenutku, možemo da to da vidimo i osvestimo.

Editors choice