Hot topics

Zašto besprekoran izgled više ne podrazumeva skrivanje svog pravog izgleda?

Poštovanjem pravila moguće je doći do željenog izgleda

Stres kao uzrok depresije i anksioznosti: Kako da vratiš ravnotežu u svoj život?

Izdvajamo: Must have komadi sezone + kako da ih stilizuješ

3 zabavne stvari koje ove jeseni možeš da radiš u paru

Anastasija Đurić ti otkriva kako da sama stilizuješ kosu kada nemaš vremena za frizera

Testirali smo: Potrebna ti je nega za svežu i blistavu kožu? Ovaj fluid je savršeno rešenje za tebe!

Moderna umetnost u filmovima Pedra Almodóvara

Beograd postaje sve veći Glovo-grad

Sara Oster ti otkriva jednostavne trikove kako da stilizuješ kosu i tokom leta, a da je ne oštetiš!

1/2

Pronaći emotivnu ravnotežu je proces koji traje i obnavlja se – ne možemo je naći trajnu stabilnost i računati na nju uvek, ali možemo računati na svoje iskustvo u uspostavljanju te stabilnosti i svoju moć da je povratimo kad je izgubljena, ili narušena.

Emotivno stabilne žene u procesu uspostavljanja i povratka narušene emotivne ravnoteže praktikuju ove načine razmišljanja, stavove i ponašanja.

Traženje adekvatnog odgovora (umesto reagovanja)

Kada reagujemo na neki izazov, to obično činimo bez razmišljanja, u odbrani. Odbrambene reakcije su vođene egom, a adekvatni odgovori dolaze iz bića (sa mesta naše duševne i emotivne ravnoteže). Ponekad je dovoljno samo malo sačekati, da nam se taj odgovor pojavi u svesti. Kad reagujemo burno, posle toga se obično osećamo loše. A kad damo odgovor, imamo osećaj da se sa nekom situacijom nosimo na zreo način, osećamo se dobro zbog sebe, čak i kad se ništa značajno ne menja u toj situaciji.

View this post on Instagram

❤️

A post shared by kat irlin (@kat_in_nyc) on

Prihvatanje i poštovanje emocija

Kada se sa svojim emocijama suočavamo onako kako se one pojavljuju, kada ih prihvatamo i razumemo, kad dajemo sebi dozvolu da osećamo sve što osećamo u datom trenutku, ostajemo povezani sa realnošću i ne rizikujemo da uletimo u “trip”. Ne dozvoljavamo da nas sadašnja emocija izmesti u prošlost i vrati nas na mesto stida, razočaranja, osećanja da smo bezvredni, koje smo nekada u prošlosti imali u sličnoj situaciji – odnosno, ako se to dešava, u stanju svesnog prihvatanja emocija u sadašnjem trenutku, možemo da to da vidimo i osvestimo.

Editors choice