Napredovati znači iskoračivati iz svoje zone komfora. Naučite i naviknite da iz nje iskoračujete bez mnogo otezanja i ustezanja.

Kad završite neki odnos, treba da prestanete da mu dajete deo svoje energije – svoje misli, osećanja i pažnju. Zato nemojte prekidati odnose koje niste u potpunosti “potrošili” ili zaključili da vas ne angažuju dovoljno. Nezavršeni završeni odnosi nas najviše emotivno oštećuju.

Nema pravog trenutka da nešto započnete. Ne čekajte inspiraciju. Ako želite da krenete u nešto, krenite. Počnite i radite.

Ne možete da imate sve, da budete sve i da stignete svuda – napravite prioritete i izaberite ono što je vama najvrednije i najznačajnije.

Ono što ćete uvek imati, vaša najbolja investicija u sebe jesu vaša iskustva i osećanja. To je ono što vam ostaje do kraja, kad sve drugo prođe, ili izgubi značaj, ili nestane.

Ne plašite se neuspeha, neka vas ne obeshrabruju. Može ih biti stotinu, ali kad jednom uspete, taj uspeh je jedino što se računa.

Niko se neće pojaviti i rešiti vaše probleme. Oslonite se na sebe, brinite o sebi, volite sebe i budite sebi na usluzi i na raspolaganju.

Izvor fotografija: instagram.com/justcozyy

Brankica Milošević

Comments