Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Šta oni koji ispunjavaju život zelenom bojom rade bolje od ostalih?

Zašto je serija Sluškinjina priča toliko relevantna danas i kako pomaže ženama da se (iz)bore za svoja prava

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Prave žene se lože na ETF-ovce

Prave žene se lože na ETF-ovce

1/2

Žene se lože na moć.

To ne želimo često sebi da priznamo, ali jeste tako. Ono što nas tjera da ponekad pomislimo da nije tako jeste činjenica da se moć drugačije tumači u različitim periodima života.

Period prvi: Djevojčice

Ovo je period adolescencije. Osnovna i srednja škola. U ovom periodu moć se prezentuje u obliku popularnosti. Sve ćete se sjetiti kako ste se u prvom srednje ložile na nekog slatkog košarkaša maturanta koji je tada dolazio samo ponekad u školu (jer je stalno bio na pripremama), ali je zato kada dođe bio obasipan pažnjom sa svih strana, a vi ste, jadne, mogle samo da ga gledate sa strane i maštate kako bi bilo lijepo da ste s njim. Sada kada se sjetite toga bude vam smiješno kako ste glupe bile, ali je to tada bilo sve o čemu ste sanjale. Naravno, ovaj scenario nije nužno morao da se desi baš ovako… Mogao je umjesto košarkaša da bude neki dečko sa gitarom ili jednostavno neki mangup koji je bio glavni u svemu što se radilo u školskom dvorištu, ali je sasvim sigurno da je upravo popularnost bila ono što vas je uzbuđivalo u tom periodu.

Otprilike u isto doba kada ste završile srednju školu počelo je da vam se gadi sve to, a to je zato što je nastupio:

Period drugi: Djevojke

poljubac i držanje za ruke Prave žene se lože na ETF ovce

U svemu je uzbudljiv i nepredvidljiv

Fakultetske godine. Otprilike u to doba svi prolaze kroz fazu sapioseksualnosti. Odjednom nam je intelekt najvažnija i najprivlačnija stvar na svijetu, onaj ko umije lijepo da priča odnijeće vam srce. To je zato što se u ovom periodu moć manifestuje znanjem. To je tako fantastično i naravno da ste zadovoljne sobom: pravite distinkcije između pravih životnih vrijednosti. Ne možete da oprostite sebi što ste se ložile na nekog mamlaza iz srednje koji je imao vespu, a sada studira “Megatrend” i razmišlja u domenu malog i srednjeg biznisa/prevare. Kako ste sve vrijeme ignorisali ovog divnog momka koji vas je uputio u ljepote nijemog filma i pomogao vam da otkrijete Kanta (Immanuel Kant) i Hegela (Georg Wilhelm Friedrich Hegel)! On je tako divan, jer ima svoj stav i ne hoda za “Pink” masom i ne dozvoljava da mu svjetski poredak ispere mozak. U svemu je uzbudljiv i nepredvidljiv.

Ono što se neminovno desi sa ovakvim momcima je – ili da se oni promjene i postanu dosadni zaposlenici neke državne uprave, ili se promjenite vi i uđete u:

Editors choice