Period treći: Žene

Ovo je taj trenutak kad postanete odrasle, kad spoznate život i spoznate sebe, kad konačno naučite šta hoćete (a ne samo šta nećete) i postanete spremne da pravite krupne korake i važne odluke. Tada počnete da se ložite na ETF-ovce.

Ovdje moram da naglasim da pod “ETF-ovac” ne smatram nužno diplomce ETF-a, već muškarce koji rade ozbiljne i važne poslove, poslove od kojih zavisi kvalitet života mnogih ljudi, poslove koji uzbuđuju njihov intelekt i postavljaju im ozbiljne izazove i čine ih srećnim. I, naravno, poslove koji su izuzetno plaćeni. To se negdje svodi na ETF-ovce, ali ima i drugih profesija koje se nalaze ovdje.

decko i devojka Prave žene se lože na ETF ovce

Vama treba neko ko će vam biti stabilan partner

Naravno da će to biti idealan muškarac. Vi ste ozbiljna, obrazovana i ambiciozna žena i od svog partnera očekujete da bude makar toliko. Niste više klinka da vas neko opčini poezijom ili izvajanim tijelom. Nije da vas takve stvari ne uzbuđuju, ali znate koliko vremena one iziskuju i ne možete, a da se ne zapitate: “Kad stigneš da budeš koristan?” Sve je to zabavno, ali živjeti sa roditeljima je za klince, a sa cimerima za studente. Ne priliči vam više takav život. Vama treba neko ko će vam biti stabilan partner da sa njim izgradite dom, a ne neki sanjar koji će da krivi sistem što ne prepoznaje njegov talenat i kvalitet.

Vama treba ETF-ovac!

Poenta čitave ove priče je da se mijenjamo drastično kako odrastamo. Važno je snaći se u svom okruženju, ali je važnije sazreti i taj stadijum prerasti jednom. Iskreno mislim da u životu najgore prođu muškarci koji su najuspješniji u nekom od prva dva stadijuma. Imam jednog drugara iz osnovne škole, manekena. Momak je stvarno prelijep, ali je takav bio i u srednjoj školi i to mu je tada prolazilo kod djevojaka. On od tada nije ništa promjenio, i – i dalje umije da impresionira samo srednjoškolke. Jednostavno, bio je previše uspješan u jednom periodu da se uopšte nije potrudio da pređe na sledeći nivo. Takođe imam poznanika koji je iznimno uspješan u drugoj fazi, vječiti student filozofije, vječiti zavodnik brucoškinja. On jeste pametan, ne sumnjam ni da je interesantan, ali je vječiti student. Dok brucoškinje stignu do njegove godine, stignu i da se razočaraju u njega, ali nije bitno, budući da svake godine dođe nova generacija brucoškinja. Ne vjerujem da će ikad uspjeti da se uzdigne iznad tog nivoa. Ne kažem da su ti momci loši, samo su imali nesreću da budu jako uspješni u nekom od prva dva perioda i da nisu imali potrebu da se uzdignu na sledeći nivo.

Sa svim ovim u vidu, moj savjet svim momcima bi bio da ne odstupaju od one izlizane mantre “Budi ono što jesi” – samo se potrudite da budete ETF-ovci.


Nemanja Bibić – internacionalni plejboj.

Comments