Hot topics

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Testirali smo FOREO LUNA fofo uređaj za čišćenje lica – ovo su naši utisci!

Leto u gradu? Ovako možeš da provedeš svoj savršeni dan!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

Top 5 boja koje ćemo ovog leta želeti u svojim garderoberima

Sve što ti je potrebno za savršenu, opuštajuću kupku

2/3

Hrana/Piće za izbegavanje:

Alkohol: Alkohol može uticati na horomone koji su zaduženi za pojavljivanje akni i čini da tvoje telo postane podložno infekcijama. Sigurno si osetila ono kada se posle x čaši vina ujutru osetiš bolesnom. Takođe, alkohol smanjuje nivo hidratacije u telu, što svakako može dovesti i do stvaranja bora.

Hrana sa visokim glikemijskim indeksom: Hrana sa visokim glikemijskim indeksom se najprostije rečeno pretvara u šećer u tvom telu, odnosno nema nikakve koristi za tvoj organizam. Pored toga što već znamo da nam nije korisna, treba da znaš da ona pogoršava i izaziva akne. Pre svega iz ishrane, barem na kratko, izbaci brašno i šećer i bilo kakvu rafinisanu hranu koja je bogata navedenim sastojcima.

Pržena hrana: Pržena hrana može povećati količinu masnoće koju tvoja koža luči, a ona se naziva sebum. Sebum sadrži mrtve ćelije kože koje mogu dovesti do začepljenja pora i do stvaranja akni.

Mlečni proizvodi: Mlečni proizvodi u nekoj meri jesu zdravi, ali treba da zaustaviš njihovu prekomernu konzumaciju. Oni takođe utiču na prekomerno lučenje masnoće i nastanak akni. Ukoliko baš ne možeš da se odrekneš kravljeg mleka i jogurta, razmisli da ih zameniš mlekom bez laktoze i kefirom.

Editors choice