Hrana/Piće za konzumiranje:

Crveno voće, nar i zeleni čaj: Ove namirnice prepune su antioksidantima, koji neutrališu slobodne radikale i smanjuju oksidativni stres u telu. Takođe, pomažu i u zaštiti kože od spoljnih stresora, kao što je duvanski dim.

Žitarice od celog crna: Za razliku od namirnica koje imaju visok glikemijski indeks žitarice od celog zrna ne podižu u toj meri nivo glukoze. One će održavati nivo šećera u krvi stabilnim, što će se drastično primetiti na tvojoj koži.

Losos i drugi Omega 3 proizvodi: Lanci Omega 3 masnih kiselina imaju sjajno antiinflamatorno dejstvo. Omega 3 masne kiseline zaslužne su za nivo vlažnosti i hidratacije tvoje kože.

Avokado: Avokado je takođe odličan izvor zdravih masti i ima slično dejstvo kao losos i orasi. Super je jer ga možeš jesti u različitim oblicima i da ga kombinuješ gotovo sa svim namirnicama.

Citrusi: Citrusno voće ima visok nivo vitamina C, koji je neohodan za stvaranje kolagena, koji je glavni protein u telu i zadužen je za održavanje naše kože čvrstom.

Voda: Verovatno si primetila koliko izgledaš sumornije i starije kada smanjiš unos vode u toku nekoliko dana. Niska hidratacija znači povećanje sebuma, što vodi do veće verovatnoće pojave akni. Kako bi sebi olakšala proces konzumiranja vode, trudi se da sa sobom uvek imaš veliku flašu vode i sebi daj cilj da je ispiješ u toku jednog dana.

Naslovna fotografija: instagram.com/myfacetory/

Miona

Comments