Lično, obožavam crveni karmin! Uz nekoliko slojeva maskare, to je sve što mi je potrebno od šminke kada izlazim u grad. Tako je, verovatno, i kod mnogih drugih devojaka, jer crveni karmin ne možete da ne volite! Smeo je, upečatljiv, otmen. Ipak, postoje i problemčići u vezi sa njim, jer je upravo kod ove boje ruža najlakše uočiti grešku. Sledite ova jednostvna pravila i nećete doći u situaciju da vam neko sa zgroženom facom kaže: Skidaj to!

Prvo pravilo je, naravno, odabrati pravu nijansu crvene. Eh, kada bi postojala samo jedna boja koja bi svima odgovarala bilo bi nam lakše! Ovako, imamo svetlije i tamnije nijanse, one koje vuku na narandžasto, pink, čak i na plavičasto, sjajne karmine, mat… Tako da, pomirite se sa tim da biranje odgovarajućeg karmina može potrajati u nedogled. Neki vam se može dopasti na izgled, ali kada ga namažete to može biti propast! Zato uvek povedite nekog ko vam iskreno može reći kako vam ta boja stoji, a u krajnjem slučaju, posavetujte se sa profesionalcem.

Dalje. Obavezno, obavezno koristite olovku za usne! Nema ničeg goreg od karmina koji je sa strane umrljan, prelazi liniju usana i slično. Pa ne želimo da budemo klovnovi! Nijansa olovke bi trebalo da se slaže sa nijansom karmina, a kada lepo oivičite usne, četkicom polako namažite karmin i pazite na linije.

crveni karmin Pravila za nošenje crvenog karmina

Crveni karmin je uvek u modi

Sledeća stvar na koju bi trebalo obratiti pažnju je odeća. Crvene usne su same po sebi upečatljive, tako da ne morate nositi, na primer, i crvenu odeću. Neki detalj da, ali možda bi bilo bolje odabrati nešto crno, haljinu ili odelo. Kožna jakna i dobar džins takođe odlično idu uz crveni karmin ako volite rokerski stil. Animal print takođe može doći u obzir, ali samo po neki detalj, bez preterivanja! Pink boja, ne, ne i ne! Ako oblačite trenerku, najobičniji sjaj za usne će biti dovoljan, nikako karmin!

Comments