Pre nego što se odlučite na to da napravite tako važan korak u vezi, saznajte sve o partneru i razmislite o dobrim i lošim stranama. Navikle ste da bude sređen i uglađen, a odjednom perete njegov prljav veš. Tada često prestaje uzbuđenje i ublažava se sreća što je sa vama 24 časa dnevno. Pogledajte na šta sve morate biti spremne kada započinjete zajednički život i zapitajte se da li ga stvarno želite sa njim “i u dobru i zlu”.

Slika 231 Pravila za život u dvoje

Oni dolaze u paketu, sa svim svojim dobrim i lošim stranama

Sa njim dolaze i sve njegove “pinkle”. Odeća, nameštaj, a samim tim i pomešani dekor, sukob u ukusima i prve svađe i nesaglasnosti. Moraćete da pravite kompromise. Ukoliko želi da istakne dekoraciju sa temom fudbalskog kluba, ili nečim sličnim, trebalo bi da pristanete na to. Napravite mesta za video igrice. Svi muškarci ih vole. Idealan dan bi bio kada bi mogli ceo dan provedu igrajući se. Iako ih možda ne razumete, popustite. To je sastavni deo života većine muškaraca.

Ne zaboravite da mu niste cimerka! Ne treba ni da se ponašate kao da jeste. Kada se useljavate u zajednički stan, to znači da vam veza napreduje i da možda vodi braku. Samim tim, finansije se ne raspoređuju kao da ste prijatelji. Ukoliko idete u nabavku, povedite partnera i podelite troškove. Naravno, ne očekujte da plaća sve. Nije njegova dužnost da vas izdržava. Ukoliko ostanete bez posla, ili novca, sigurni smo da će vam pomoći, ali ne treba to da koristite. Podelite troškove na “ravne časti” i ne iskorišćavajte priliku da uštedite na taj način.

Jedno od najvažnijih pravila je da zapamtite da mu niste ni majka. Ne treba da skupljate za njim, čistite, perete sve sudove ili tolerišete aljkavost. Greška je ako vas tako tretira i veza ne bi trebalo da funkcioniše na taj način. Izbegavajte majčinski stav.

Slika 325 Pravila za život u dvoje

Ne dozvolite trivijalnostima da vam pokvare odnos

Prljava odeća je deo svakodnevnog života. Prirodno je da se prlja, ali ne bi treba da bude uobičajeno da nalazite garderobu svuda po kući. Muškarci, uglavnom, ostavljaju prljave stvari po podu kupatila, sobe i na razna mesta gde im odgovara da je se otarase. Objasnite mu način funkcionisanja korpe za veš kao jedinog mesta gde treba da stoji prljava odeća.

Kućni ljubimci su dobrodošli u većini domova. Ako je on jedan od ekstremnih koji voli da vodi računa o gmizavcima i sličnim nesvakidašnjim ljubimcima, jasno obrazložite svoj stav. Pre zajedničke selidbe, razgovarajte i o drugim mogućim nepoželjnim pojavama i kroz razgovor se dogovorite.

Izvor fotografija: weddings-in-playa.com, cally2012.files.wordpress.com


Jelisaveta Popov je studentkinja Fakulteta političkih nauka. Obožava da putuje. Želela bi da zna sve jezike sveta, a najviše voli francuski jezik. Ne moze da zamisli nijedan dan bez humora, muzike i voljenih osoba.

Comments