Veze ponekad nastanu iz prijateljstva i ako se ne desi da otkrijete kako ste zapravo pokvarili prijateljstvo, a veza ne funkcioniše, onda ćete otkriti neke veoma olakšavajuće okolnosti. Sa doskorašnjim prijateljem ne krećete od nule i oboje imate velike šanse da izbegnete početničke greške, jer se poznajete. Znate šta ko ne voli, čemu se nada, poznajete slabosti i vrline i već ste jedno drugom privrženi. Ne morate nastojati da u vezi dostignete prijateljstvo, već samo treba da ga održite kroz zahteve koje postavlja veza.

Poruke i pozivi

Znate koliko ga je vređalo nepoverenje njegove bivše i njeni stalni pokušaji da učestvuje u svemu što on radi i da ga kontroliše i podseća na sebe. Znate kako ima naviku da utiša zvuk na telefonu i da ga satima uopšte ne proveri kad je na poslu, ili spava, odnosno kad ne želi da ga bilo ko uznemirava. I zato nećete poludeti što se ne javlja i zamišljati da vas ignoriše i da je bezočan. Uostalom, ako je nešto hitno i važno, naći ćete načina da mu to saopštite, jer znate njegove navike i dnevni raspored, a verovatno i bar neke od njegovih kolega i prijatelja sa kojima je u tom trenutku, a koji se javljaju na telefon. I nećete zloupotrebljavati posrednu liniju komunikacije.

Takođe, on zna koliko mrzite kad vam momak ne odgovori na poruku, a pada mu na pamet i da ćete možda biti zabrinuti za njega ako se ne javi ceo dan, pa neće dozvoliti da strepite i mislite da mu se nešto desilo.

Prednosti veze nastale iz prijateljstva Zašto je dobro kada si u vezi sa najboljim drugom?
Comments