Nova modna sezona – novi trendovi u svetu obrva! Obrve su značajni segment našeg lica, koji znatno utiče na njegov celokupni izgled i simetriju – a po obliku obrva obično kasnije možemo prepoznati vremenski period u kojem smo ih nosili. Kroz nedavnu istoriju prošli smo kroz više različitih faza kada je izgled obrva u pitanju (i na neke od njih bismo najradije zaboravili da je moguće, ali fotografije sve čuvaju), kao što su čuvene tanke obrve iz ranih 2000. ili pak jako iscrtane i oblikovane obrve iz perioda 2010. I taman kada nam se učinilo da smo ušli u eru prirodnih, puštenih i lepih obrva koja je nastupila pre nekoliko godina, trendovi su krenuli da se menjaju i opet nam donose nove načine stilizovanja obrva. Neke od njih bismo rado nosili, neke nikako – a u nastavku vam predstavljamo 6 najpopularnijih, pa se vi sami odlučite!

Izblajhane obrve

Jedan od najnovijih trendy tipova obrva su izblajhane obrve, koje ne stoje baš svakome, tako da bi trebalo dobro da razmislite pre nego što se oprobate u ovom neobičnom ali svakako efektnom trendu. Takođe, najbolje bi bilo da svoje obrve, ako ste tako već odlučili, izblajhate u kozmetičkom salonu – kako ih samostalno ne biste oštetili ili slučajno oštetili i svoju osetljivu kožu lica. Dobre vesti su da ovaj izblajhani efekat možete postići i šminkom, te je možda najbolje da ga prvo isprobate na ovaj način, a zatim se odlučite na konkretan korak izbeljivanja obrva.

Obrve sa obrijanom linijom

Ovaj tip obrva nas podseća na buntovne tinejdžerske dane u kojima smo sami pravili liniju na obrvama i molili roditelje da stavimo pirsing, i moramo priznati da nam je nostalgično i zabavno što se on u ovoj 2021. godini među mlađom generacijom vratio u modu. Ipak, obrve u ovom stilu nisu rezervisane samo za TikTok buntovnu generaciju, već ih mogu nositi svi, pa čak i u onim elegantnim i večernjim varijantama, ili na revijama visoke mode.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miu Miu (@miumiu)

Laminirane obrve (ili začešljane sapunom)

Ovo je trenutno možda najkomercijalniji i najpopularniji način za stilizovanje obrve. Tretman laminacije, odnosno polutrajnog začešljavanja obrva nagore, nije preterano skup i svima je dostupan, a njemu su se okrenule mnoge poznate blogerke širom sveta. Ovaj tretman svima je dostupan i traje do oko mesec i po dana (odnosno, onoliko koliko je vašim obrvama potrebno da se “regenerišu”, opadnu i porastu nove), a njega možete odmeniti i svakodnevnim začešljavanjem svojih obrva sapunom za obrve. Dakle, ne klasičnim ili bilo kojim sapunom, već isključivo glicerinskim. Umesto sapuna, možete koristiti i specijalni gel za obrve.

Comments