TikTok je društvena mreža koja nam neprestano iskače na sve strane – iako je niste instalirali. Znam da mnoge starije generacije odbijaju da koriste TikTok, ali ova aplikacija zaista predstavlja mesto na kom možete mnogotoga da vidite i naučite. Lično sam bila deo generacije koja nije želela da instalira aplikaciju, ali kada sam to učinila, videla sam koliko je, zapravo, zabavna.

Što se sadržaja na TikToku tiče – da, može biti izuzetno glup. Ali, isto tako može biti i izuzetno zanimljiv i edukativan, ali i uticajan, jer – sada su svi influenseri napravili TikTok i na njemu počeli da kreiraju sadržaj.

Makeup sadržaj na TikToku je, međutim, posebna kategorija. U početku se činilo da sadržaj kreiraju devojke koje samo žele da nam pokažu svoju makuep transformaciju, ali onda smo shvatili da, zapravo, žele da nam pokažu kako da se našminkamo na najefikasniji način.

Gledala sam toliko videa u kojima devojke koriste zaleđen beauty blender i tvrde da na najbolji način nanosi šminku. Čak sam vam i pisala o tome. A onda je na red došao novi trend. Australijska makuep influenserka Sabrina Walsh je sa svojom publikom podelila kako svojim klijentima radi smokey eye pomoći olovke za usne u zamenu za senku.

Sabrina Walsh je demonstrirala svoju tehniku nakon što su je pratioci pitali kako da postignu odgovarajući efekat smokey eye i svi su bili veoma iznenađeni, jer nikom ni na pamet nije palo da se upravo taj makeup stil može postići olovkom za usne.

@sabrinawalshmakeupartist Reply to @agrayleo 💛 One of many beautiful options for brown eyes! #liplinerhack #makeuphacks #eyeshadowtutorial ♬ original sound – Sabrina

Prvenstveno, Welsh je samo eksperimentisala raznim tehnikama i počela da koristi ruževe kao bazu za senke na očima, i ubrzo je shvatila da je ruževe teško razmazati kako želiš jer su prilično masni. Efekat koji je želela da postigne koristeći ruž je da senka bude što intenzivnija nakon što se nanese na oči. Ali, kako je ruž bio previše mastan, znala je da joj je potrebno nešto slične strukture, pa se tako odlučila za olovku za usne.

Na kapke je nanela olovku za oči isto kako bi nanela i ajlajner i onda ga izblendovala malom četkicom i postigla upravo ono što je želela – sva senka koju je nanosila nakon toga bila je intenzivna na mestu gde je olovka za usne, dok je van nje bila manje intenzivna. Izgledala je baš onako smokey kako je i želela da izgleda.

Nakon što je australijska makeup artistkinja isprobala ovu tehniku na TikToku, mnoge makeup influenserke su poželele da isprobaju isto i počele da koriste olovku za usne na očima.

@victoria Lip liner as eyeshadow?! Thanks for the tip @sabrinawalshmakeupartist 👀✨ #viralmakeup #makeuptip #tiktokmademetryit #lipliner ♬ BRRRRR (CALL UP) – Trevor Bietz

Ono na šta bi trebalo da obratimo pažnju je da, iako ova tehnika izgleda veoma zabavno – ne smemo koristiti jednu olovku za usne i za oči. Dermatolozi su, upravo zbog toga što je ovaj video postao viralan, počeli da skreću pažnju na to da na taj način možemo da prenesemo bakterije sa usana na oči, što nimalo nije naivno. Zato, isprobajte ovaj trend tako što ćete kupiti posebnu olovku za usne i koristiti je na očima – nemojte koristiti istu olovku.

Naslovna fotografija: instagram.com/sabrinawalsh_mua

Milica Antić

Comments