Ah, te Francuskinje! Nikada nam neće dosaditi da pišemo o njima, jer nam se čini da uvek postoji još nešto što nismo otkrili. One nastavljaju da nas fasciniraju svojom harizmom, prirodnošću i lepotom, a mi vam u nastavku teksta otkrivamo nekoliko njihovih self-care tajni, zahvaljujući kojima one zrače samopouzdanjem i senzualnošću. U pitanju su jednostavni rituali koje i vi možete primenjivati, a koji zapravo prave veliku razliku. Lepota možda jeste u oku posmatrača, ali je kontrola ljubavi prema sebi u našim rukama.

Francuskinje ne uskraćuju sebi zadovoljstva

Francuzi su nacija koja je poznata po uživanju u pecivima, kvalitetnim sirevima i dobrim vinima – ali retko kada ćete primetiti gojaznog Francuza ili pak Francuskinju. Ključ je u tome da Francuzi sebi ne uskraćuju ova hedonistička zadovoljstva, i samim tim što to ne čine, oni nemaju potrebu da preteruju u hrani ili piću. Oni sa uživanjem pristupaju hrani i životu, i ne hrane samo svoje telo već i svoju dušu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jeanne 💋 (@jeannedamas)

Francuskinje prihvataju svoje “mane”

Za razliku od toksične zapadne kulture perfekcionizma i korekcija i najmanje nepravilnosti na licu i telu – Francuskinje su naučile da vole i prihvataju sebe sa svim onim crtama lica i tela koje ih čine autentičnim i jedinstvenim. One veruju u prirodnost, unikatnost i negu, pre nego u klasičnu lepotu, i uvek će se potruditi da jednostavno istaknu svoje dobre strane pre nego da “uklone” one loše. One razumeju da su “mane” deo njih i da ih čine ljudskim bićima, i zato ih nose sa ponosom.

Francuskinje biraju svoj krug bliskih ljudi

Za Francuze generalno važi da su hladni i ne preterano prijateljski nastrojeni (naročito prema strancima), ali to zaista ne mora biti istina. Stvar je u tome da Francuskinje uživaju u životu i u značajnim, dubokim prijateljstvima i često jednostavno ne žele da troše svoje dragoceno vreme na površne odnose sa ljudima sa kojima se ne razumeju. One brižljivo biraju svoj krug najbližih ljudi, u kojem će zajedno sa najboljim prijateljima rasti kao osobe.

Comments