Francuskinje se drže svojih rituala

Francuskinje uglavnom imaju svoj skin care i self care ritual kojeg se redovno pridržavaju i za koji će uvek izdvojiti vreme. One se ne vode popularnim trendovima, već pronalaze onaj ritual koji njima samima najviše odgovara i poštuju ga do samog kraja. One razumeju važnost ritma i rutine, a njihovi rituali ne samo da neguju njihovo lice i telo, već im služe i kao mindfull momenti koji im “pune baterije” i daju energiju za novi dan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leia Sfez (@leiasfez)

Francuskinje vole minimalizam

Francuskinje uvek izgledaju fenomenalno, upravo zahvaljujući njihovom minimalističkom pristupu šminkanju i odevanju. One nikada neće preterati sa količinom šminke koja će učiniti da izgledaju sasvim drugačije i nikada neće biti povučene kratkotrajnim modnim trendovima koji im ne pristaju dobro. Umesto toga, one će u svom garderoberu imati nekoliko dobro očuvanih timeless odevnih komada, dok će se po pitanju šminke uvek odlučiti za malo korektora, rumenila, maskaru i crveni karmin koji će natapkati na usne.

Francuskinje slušaju svoje mame

Francuskinje su najčešće svoje skin care i self-care rituale “pokupile” od svojim negovanih majki. Nega i ljubav prema sebi među Francuskinjama postoje već generacijama i prenose se sa kolena na koleno, te tako Francuskinje od malih nogu počinju da razumeju koncept brige o svom duhu i telu.  Francuskinje će zatim ovo saznanje preneti na svoje ćerke, i zato se veoma često dešava da među poznatim Francuskinjama ćerke naslede majke u poslu. U svakom slučaju, iako su informisane o najnovijim makeup i skin care trendovima, one će za savet uvek pre pitati svoju mamu – nego modnu blogerku.

Naslovna fotografija: instagram.com/jeannedamas

Jovana Pantić

Comments