5 korisnih saveta kako da ti menstruacija ne upropasti letovanje

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

*GIVEAWAY* Proizvodi za negu kože koji su ti neophodni ovog leta

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Predstavljene učesnice prvog Samita ženskog liderstva

Predstavljene učesnice prvog Samita ženskog liderstva

AFA Asocijacija (Asocijacija za afirmaciju potencijala zena i povezivanje), koja je posvećena kreiranju platforme za povezivanje žena i njihovo aktivno učešće u društveno važnim projektima, na konferenciji za medije predstavila je teme i učesnice prvog Samita ženskog liderstva (Women’s Leadership Summit). Maja Piščević, princeza Katarina Karađorđević, Milka Forcan, Dragana Ognjenović, prof. dr. Ivanka Popović, ambasadorke Izraela i Brazila – samo su neke od uspešnih žena koje će ucestvovati na Samitu.

Samit će se održati u Beogradu, 25. i 26. oktobra 2017. u hotelu Radisson Blu i okupiće najuticajnije žene iz različitih oblasti: nauke, biznisa, administracije, diplomatije, obrazovanja, kulture sa ciljem razmene iskustva sa predstavnicama drugih industrija kako bi se podstakao javni dijalog o snažnijoj zastupljenosti žena u javnom i poslovnom životu Srbije. Samit će otvoriti potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, a kao počasne gošće obratiće se i princeza Katrina Karađorđević, kao i Andrea Lekić, kapiten nacionalne reprezentacije i najbolja rukometašica sveta u 2013. godini.

“Cilj Samita je da jednom godišnje okuplja žene iz različitih oblasti i da im omogući da razmene iskustva. Tokom dva dana učestvovaće 80 ucesnica , a na samitu će se obratiti Sonja Liht, predsednica Fonda za političku izuzetnost Spoljnopolitičkog saveta Ministarstva spoljnih poslova, Betsy Nelson, potpredsednica EBRD kao i Rina Bart Tal, predsednica i osnivač Izraelske ženske mreže. Kako je glavna tema digitalizacija, uvodno predavanje ce održati francuski futurista Jean-Christophe Bonis i Dr. Jochen Gross, Data Analitics direktor u Simensu, koji će nam približiti kako će naučna i tehnološka dostignuća da utiču na promenu života i poslovanja”, izjavila je Žaklina Nikolić-Kušić, programska direktorka Samita.

Predsednica i osnivac Izraelske zenske mreze i gost samita, Rina Bar Tal kaže da je ključna stvar kod liderstva deljenje iskustava, upoznavanje drugih i učenje od ljudi oko sebe. Kako sve više žena ulaže svoje vreme u građenje međusobnih odnosa, to može biti prilika za napredak u karijeri, prilika da se angažuju u političkom, društvenom ili poslovnom okruženju, kao i za ličnu satisfakciju. Žene su shvatile da izlazak na kafu, čaj, ili ručak može biti idealna prilika za razmenu ideja iskustava ili prilika da se naprave nove i učvrste postojeće veze. Magija umrežavanja!

Takođe je dodala da je vrednost ovog samita i njegova važnost u tome što će povezati sve ove žene koje će postati uzor drugim ženama. Žene čine više od 50% populacije, moraju da napravie promene za bolju pravednu i jednaku budućnost!.

“Ženama u našoj zemlji je na raspolaganju mali broj programa koji ih osnažuje i podstiče da se uključe u politički, društveni i ekonomski život”, rekla je gradonačelnica Dušanka Golubović i dodala da su teme delegirane na ovom skupu, a pre svega misleći na digitalizaciju i tehnološke inovacije, u fokusu naših društvenih i ekonomskih kretanja jer predstavljaju jedan nedovoljno iskorišćen potencijal u kome žene imaju možda istorijsku priliku da se nametnu kao lideri u eri informacionih tehnologija.

Za Đurđiju Stojiljković AFA samit je: “Redak izvor inspiracije i podrške koji treba da pomogne osnaživanje žena i omogući im povezivanje u značajnu profesionalnu mrežu. Cilj je da probudimo i realizujemo svoje potencijale i postignemo nove uspehe. Posvećen je ženama koje znaju šta hoće i nikada ne odustaju”.

Realnost je da se društvo bori sa nejednakošću polova prilikom zapošljavanja, isplata zarada, ostvarivanju zakonskih prava i socijalnih benefita, zbog čega je važno uspostaviti društveni konsenzus o kreiranju platforme koja će ženama širom zemlje omogućiti da ostvare bolju privatnu i profesionalnu budućnost za sebe i svoje porodice. Jedan od načina da se društveni dijalog pokrene jeste umrežavanje žena koje imaju odgovarajuće znanje, iskustvo i motivaciju da na ovom problemu rade sa predstavnicima državnih institucija, poslovne i akademske zajednice i ličnostima iz javnog života.

Glavni cilj Samita je da okupi samosvesne, proaktivne žene koje su zainteresovane da se kontinuirano edukuju, informišu, razvijaju svoje potencijale i menjaju društvo na bolje. Povezivanje i neprekidna edukacija, razmena ideja, znanja i iskustava kao i lični razvoj, osnova su za ostvarivanje uspeha u svim oblastima života.

“Dolazim iz sfere marketinga i inovacija i networking mi je pomogao mnogo u mom životu i poslovnoj karijeri.
Apsolutno podržavam ovakvu inicijativu i bilo kakvu inicijativu koja povezuje žene, pogotovo u regionu, jer nam je ovako nešto zaista potrebno”, rekla je gošća iz Londona Maja Vucicevic, Konsultant za globalne brendove i inovacije.

AFA Asocijacija inicira saradnju sa svim društvenim činiocima kao i sa kompanijama koje prepoznaju značaj ovog potencijala, a jedna od njih je i kompanija IKEA.

“Zadovoljstvo nam je da podržimo napore AFA ženske mreže na podizanju svesti i podsticanju dijaloga o temi jednakosti u društvu. U kompaniji IKEA verujemo da je jednakost osnov ljudskih prava i posvećeni smo stvaranju inkluzivne kulture gde su muškarci i žene podjednako vrednovani za svoj doprinos i radujemo se što ćemo na Samitu imati priliku da podelimo detalje kako unutar kompanije radimo sa ovom temom i da čujemo druge primere dobre prakse”, izjavila je Maja Vujašković Đureinović, menadžer za PR i komunikacije kompanije IKEA.

Na sajtu AFA nalazi se program prvog Samita ženskog liderstva, kao i dodatne informacije o aktivnostima AFA Asocijacije i link za prijvu za samit.

Editors choice