Preduzetništvo je više nego ikada popularna tema iako nije nova. Iz godine u godinu, svako se makar na trenutak zapita kako bi njegova karijera, ali i život, izgledala kada bi se bavio preduzetništvom i da li je to uopšte put kojim treba da krene. Ukoliko se trenutno nalazite na raskrsnici, u dilemi čiji će ishod u velikoj meri uticati na vašu budućnost, pre nego što se opredelite za levi ili desni put, poslušajte šta o preduzetništvu imaju da vam kažu Nina Milović i Nađa Jokanović koje već 10 godina uspešno vode WANNABE priču koja je iz magazina prerasla u digitalni kreativni studio sa bogatim portfolijom radova za najrazličitije klijente.

Kao i sve u životu, tako i preduzetništvo nosi dobre i loše strane, a najvažniji zaključak koji se da doneti jeste da je preduzetništvo stil života koji sa sobom nosi mnogo toga uzbudljivog, motivišućeg i zabavnog, ali istovremeno i izazovnog. Pored dobre ideje i uloženog truda i rada, najvažnije je biti uporan i spreman da izdržiš sve što se dešava, uz povremeni rizik koji može mnogo toga da donese, ali isto tako i naruši.

Kada uzmete sve razloge za i protiv preduzetništva, stavite sve na papir, budite iskreni prema sebi i donesite odluku. Nemojte se osećati loše ukoliko shvatite da preduzetništvo nije za vas jer zapravo i nije za svakoga i to je sasvim u redu. Možda za koju godinu ponovo sebi postavite ovo pitanje. A do tad, negujte preduzetnički duh jer će vam on i te kako dobro doći, bez obzira na to da li radite za svoju ili tuđu firmu. 

Produkcija: WANNABE MEDIA

Comments