Autorka Lucinda Riley koja je napisala seriju knjiga Sedam sestara se vraća na liste najčitanijih knjiga sa knjigom U senci masline” koja je romantična drama.

Čudesna kuća i nezaboravno leto smešteni su na taj divan Kipar. 

Postoji izreka koja kaže da svako ko prvi put dođe u Pandoru na Kipru, mora da se zaljubi. Prošlo je dvadeset četiri godine otkad je Helena provela magičan raspust na Kipru, gde je uživala, ali se prvi put i zaljubila. Kad joj kum u nasledstvo ostavi Pandoru, sad oronulu kuću, ona se vraća na Kipar, u mesto koje je nekad volela, da provede leto sa porodicom.

Pandora i krajolik oko nje idilični su kao i pre, i Heleni naviru brojna sećanja koja bude gomilu emocija. Ipak, neka od njih ona ne želi da podeli sa mužem Williamom i sinom Alexom, trinaestogodišnjakom suočenim sa promenama koje donosi odrastanje dok očajnički želi da sazna istinu o svom pravom ocu.

Kad se Helena slučajno sretne sa svojom ljubavi iz mladih dana, pokrenuće se lanac događaja koje nije priželjkivala. Ali ona i Alex su već otvorili Pandorina vrata i tajne počinju da se razotkrivaju i istina je ugledala svetlost dana.

Kritičari su blago rečeno oduševljeni romanom, te je Lancashire Evening Post napisao: Izvanredan roman o složenim odnosima u savremenoj porodici. Bremenit atmosferom, bojama i vrelinom kiparskog leta, napisan sa dobrim uvidom u temu i mnogo emocija, dok je Daily Express naveo: Osvežavajuća priča koja će vas istrgnuti iz svakodnevice i obliti veličanstvenim sunčevim zracima sa Kipra.”

Sa druge strane Daily Mail je bio kratak i napisao jednostavno: Brilijantan bestseler”, a kritičarka Katherine Webb je napisala:Lucinda Riley fantastično pripoveda. Ovaj roman je prava poslastica.”

Ako želiš da se u toku leta na plaži kraj mora opustiš uz neku dobru knjigu, ovo je onda pravi izbor za tebe.


izvor naslovne fotografije: instagram.com/knjizara_prodavnicasnova_kovin

Jovan Žihlavski

Comments