Serija “Pretty Little Liars” je počela da se emituje prošle godine i planirano je da se snimi samo 10 epizoda, koje bi američki kanal ABC Family emitovao tokom letnje pauze. Godinu dana kasnije, nakon izuzetno uspešne prve sezone, u toku je druga sezona, a serija je postala toliki hit da je gledanija od “Gossip Girl”.

123 Pretty Little Liars   ovo nije još jedna tinejdžerska serija

Bazirana na knjigama Sare Šepard (Sara Shepard), ova serija bukvalno stvara zavisnost. Sam početak, usudiću se da kažem, podseća na “Twin Peaks”, doduše za početnike. Mlada i prelepa Alison (Alisson, koju igra Sasha Pieterse) je nađena mrtva, a gradić u kome je živela je u potpunom stanju šoka. Alison nije bilo godinu dana, niko nije znao šta je sa njom, ali postojala je nada da je živa, jer Alison je bila takva – problematična, popularna, manipulativna, sa efetkom Lolite kojim je privlačila i muškarce i devojke. Svi su hteli da budu kao Alison, koja je oko sebe imala svoju četu devojaka koje su radile sve kako ona zamisli. Nakon što je Alison nestala, njene prijateljice su nastavile svaka svojim putem, sve dok se nije pojavio leš. Tada Arijel (Ariel), Hana (Hanna), Emili (Emily) i Spenser (Spencer) bivaju prinuđene da budu jedna uz drugu, jer neko počinje da ih teroriše. Neko ko sve zna o svakoj od njih, neko ko ih stalno posmatra i neko ko se potpisuje kao “A”. Neko kao Alison.

213 Pretty Little Liars   ovo nije još jedna tinejdžerska serija

I dok se slatke, male lažljivice bore sa “A”, mi saznajemo njihove tajne, probleme sa bulimijom, seksualnošću, strogim roditeljima, dečacima, ali i one za koje bi život dale da se nikad ne saznaju. Odlična ekipa mladih glumica i fantastična muzika su znatno povećali šanse za uspeh serije. Iza kamera je takođe odličan tim koji stoji iza serija “Gossip Girl” i “The Vampire Diaries”, kao i filmova “The Sisterhood of the Traveling Pants”.

Ko su slatke lažljivice?

Ešli Benson (Ashley Benson) je Hana koja deluje površno kao i svaka queen bee. Šej Mičel (Shay Mitchell) je Emili, odana sportu i svom dečku sa kojim je od obdaništa. Lusi Hejl (Lucy Hale) je Arija, čudna i zatvorena. Trodžan Belizario (Trojan Bellisario) je Spenser, najbolja u svemu, iz ugledne porodice u kojoj poraz nije opcija. Ali već u prvoj epizodi svakom je jasno da ništa nije kao što izgleda. Ni lažljivice, ni gradić Rouzvud, ni njihovi roditelji, čak ni profesori.

38 Pretty Little Liars   ovo nije još jedna tinejdžerska serija

A istina je…

Serija nikada neće dobiti EMI, ali je izuzetno zanimljiva, ne liči ni na jednu drugu seriju, nije zasnovana na dizajnerskoj odeći i razmaženim bogatašima kojima je najveći problem u životu kako uskladiti kalendar društvenih aktivnosti sa šopingom i eventualnim odlascima u školu/na fakultet. Niko nije na ivici egzistencije, nema preterano romantičnih momenata, u stvari ima ih toliko malo da ćete im se radovati. Humor je poprilično ironičan, atmosfera mračna, a VAU! momenata ima na pretek.

 Pretty Little Liars   ovo nije još jedna tinejdžerska serija

Fantastičan izbor za vrele letnje dane, bez obzira na to koliko godina imate i čime se bavite. Obećavam da vam ovaj TV šou nikako neće biti dosadan.

58 Pretty Little Liars   ovo nije još jedna tinejdžerska serija

Milica Jarić je na papiru diplomirani ekonomista, a u stvarnosti zaljubljenik u modu, filmove Vudi Alena i poeziju Majakovskog. Ponaša se u skladu sa svojim godinama samo kada je neophodno, obožava svog psa, crnu kafu, najviše para troši na haljine, a kada bi mogla, obojila bi ceo svet u nijanse plave. “A girl should be two things: classy and fabulous.” (Coco Chanel)

Comments