Godina se bliži kraju u možda je baš sada pravo vreme da preorganizujete svoj raspored, planove, odnose, garderobere, šminku.. Jednostavno, da sve ono što vam pravi haos i više vam zapravo nije potrebno ostavite iza sebe, i u novu godinu uđete pročišćeni i sveži. Ako ste ljubitelji različitih beauty i makeup proizvoda, sigurno ih kao i mi imate i više nego što vam je potrebno, i oni se samo gomilaju i gomilaju, dok vi u realnosti koristite samo nekoliko omiljenih proizvoda od svih onih koje posedujete. Dakle, znate šta vam je činiti iako možda mesecima to odlažete. Vreme je da preuredite svoj beauty kutak, a u nastavku teksta saznajte na koji način to možete da uradite.

Proverite datume isteka roka

Ovo se verovatno ne setite da učinite dovoljno često, a veoma je važno. Važno je pre svega zbog vaše higijene, a i zbog toga kako biste znali koje proizvode da iskoristite na vreme ukoliko su blizu isteka roka. Verujte nam, sigurno će se na ovoj listi naći više proizvoda nego što ste očekivali, a prvi korak ka sređivanju šminke je da odbacite onu koja vam više neće koristiti jer joj je rok istekao.

Odbacite proizvode koje ne koristite – znate da ih imate!

Priznajte, sve mi imamo neke makeup proizvode koje nikada, ili izuzetno retko koristimo, a i kada to učinimo pokajemo se i nesigurne smo kako nam stoje. Možda je to karmin koji ste dobile na poklon, tester koji su vam dali, ili možda i nešto što ste same sebi kupile kako biste bile u trendu ili iskočile iz svoje zone komfora, a onda se ipak pokajale i zaključile da to nije baš proizvod za vas. Dakle, ako ste u dilemi da ćete možda, nekad, nekom prilikom nositi neki od proizvoda koje u 99% slučajeva ne koristite – realno je da nećete. Poklonite ih ili bacite, ali samo ih se rešite.

Comments