Pregled kože i postavljanje dijagnoze, tj. određivanje tipa kože kod pacijenta, određivanje tipa hiperpigmentacije i težine kliničke slike, omogućavaju pravilan odabir pacijenata i njihovu adekvatnu pripremu za lečenje. Zbog toga Cosmelan tretman mogu da sprovode isključivo lekari, u prvom redu dermatolozi. Prvi korak je čišćenje losionom – kako bi se uklonila masnoća, tragovi šminke i ostaci mrtvih ćelija sa površine kože i omogućilo bolje i ravnomernije prodiranje aktivnih principa. Neposredno pre nanošenja Cosmelan maske, u cilju postizanja maksimalnog efekta, radi se hemijski piling 30 odsto mandeličnom ili laktičnom kiselinom. Potom se maska nanosi ravnomerno na čitavu regiju predviđenu za tretiranje, a na zone sa flekama u debljem sloju. U zavisnosti od tipa kože i kliničke slike, maska treba da stoji 8-12 sati, posle čega se uklanja pranjem vodom i blagim sapunom. Prvih nekoliko dana može da postoji blago crvenilo i edem, i u tom periodu se nanosi Hydra-Vital K krema sa hidrantnim i smirujućim dejstvom. Po smirivanju kože, započinje se sa nanošenjem Cosmelan kreme dva puta dnevno prva dva meseca, potom jednom dnevno do ukupno devet meseci, po potrebi i duže.

43090 Priča o cosmelanu

Cosmelan – nova era u lečenju hiperpigmentacije

Kod težih formi hiperpigmentacije, kada su fleke tamnije i homogenije, primenjuje se Dermamelan koji ima isti sastav, ali je koncentracija aktivnih supstanci 25 odsto veća.

Prednosti cosmelana/dermamelana:

– Može da se primenjuje kod svih tipova kože (fototipovi I-VI)

– Koristi se tokom čitave godine, pa i kada je jako sunce – što je posebno važno za osobe sa aktivnim životnim stilom i u oblastima sa mnogo sunčanih dana

– Efikasan je kod svih oblika stečenih hiperpigmentacija

– Odličan je za regulaciju funkcije lojnih žlezda i smirivanje akni, kao i uklanjanje fleka od akni

– Ne sadrži hidrokinon i TCA

– Veoma je bezbedan za primenu, ne dovodi do vidljivog ljuštenja i ne zahteva period oporavka

– Dovodi do obnavljanja i revitalizacije kože, uklanja fine bore, proširene pore, u celini popravlja teksturu kože, poboljšava prokrvljenost, što ga čini izuzetnim antiejdž tretmanom

– Jednostavna primena koja se može prilagoditi individualnim potrebama svakog pacijenta

– Rezultati se vide već posle 10-14 dana

Cosmelan je izuzetan tretman koji za veoma kratko vreme uklanja fleke, daje koži svež, blistav, ujednačen ten i zdravu, ružičastu boju. Da bi njegov efekat bio potpun, od najvećeg je značaja da se sve vreme sprovođenja tretmana redovno koriste kvalitetne kreme za zaštitu od sunca i izbegava prekomerno izlaganje UV zracima.


Dr Tamara Maravić, spec.dermatolog, ordinacija Dermanova. Posetite sajt Dermanove

Comments