Istorijski je hrvatsko ostrvo Lošinj postalo poznato po svojim prirodnim lepotama i raznolikoj ponudi turizma koja na ovom ostrvu datira punih 130 godina. Poseban segment ponude čini zdravstveni turizam, a zbog posebne mikroklime i karakterističnog aromatizirajućeg vazduha ispunjenog mirisima više od hiljadu vrsta lekovitog bilja Lošinj je još u 19. veku proglašen za klimatsko lečilište.

Lošinj je danas jedna od omiljenih turističkih destinacija u Hrvatskoj koju za odmor biraju gosti iz svih krajeva sveta. Između ostalog, turisti mogu da istraže Muzej Apoksiomena u kojem se nalazi antički bronzani kip izronjen iz dubina morskog plavetnila lošinjskog arhipelaga, Institut Plavi svet koji brine o 200-tinjak delfina koji obitavaju u ostrvskom akvatoriju i park šumu Čikat koja krije istoimenu ekskluzivnu uvalu – mesto luksuzne premium ponude 5* hotela i vila Lošinj Hotels&Villas.

wannabe magazine.com udruzeno svibanj Uvala Čikat Prilika za raskošni odmor krije se u lošinjskoj uvali Čikat

 

Nova dimenzija odmora i intimnog opuštanja

Hotel Bellevue 5*, najbolji hotel u Hrvatskoj prema oceni gostiju na TripAdvisoru, kao i najbolji luksuzni hotel, laskavu titulu uistinu opravdava svakim svojim kutkom, koji je dizajniran tako da udovolji i najzahtjevnijim gostima. Dizajnerski nameštaj i rasveta stvaraju posebnu, intimnu atmosferu za odmor, a kombinacija topline kamena i prozračnih belih površina pruža osećaj lakoće i prefinjene elegancije.

Jedno od obeležja hotela Bellevue je SPA Clinica, jedinstveno utočište za opuštanje i odmor koje gostima samim ulaskom u njene prostore omogućava osećaj prijatnosti i relaksacije. Doza njene ekskluzivnosti ogleda se i u tome što je ponosni nosilac uglednog priznanja za najbolji novi wellness i spa sadržaj na svetu u 2015. godini. Kako bi se svaki gost osećao posebno i prefinjeno, u hotelu može da bira između unutrašnjih i spoljašnjih bazena sa grejanom morskom vodom, relax i beauty zone SPA Clinice, fitness i yoga studija i prekrasnog SPA vrt iz kojeg se pruža pogled na kristalno plavo more uvale Čikat.

wannabe magazine.com udruzeno svibanj Hotel Bellevue Prilika za raskošni odmor krije se u lošinjskoj uvali Čikat

 

Luksuz i elegancija malološinjskih hotela i vila

S druge strane, prestižni član grupacije Small Luxury Hotels of the World, Boutique hotel Alhambra 5*, pruža nezaboravno wine&dine iskustvo zahvaljujući uspešnom sljubljivanju lošinjskih gastro delicija sa vrhunskim, raritetnim vinima iz bogate arhive koja sadrži 350 etiketa vrhunskog kvaliteta vina i gotovo 200 premium etiketa stranih žestokih pića. U hotelu poznatom i po jedinstvenom spoju arhitekture, visokog nivoa luksuza i premium usluge, smešten je a la carte restoran Alfred Keller kojeg je uticajni francuski vodič Gault et Millau uvrstio među najbolje restorane u 2017. Na kraju, za goste željne intimnog odmora u prijatnoj atmosferi, kao stvorena je vila Hortensia sa besprekornim potpuno personalizovanim 24-satnim uslugama, batlera, ličnog kuvara i privatne plaže, čime postavlja novu dimenziju luksuznog odmora.

wannabe magazine.com udruzeno svibanj Boutique hotel Alhambra Prilika za raskošni odmor krije se u lošinjskoj uvali Čikat wannabe magazine.com udruzeno svibanj Vila Hortensia Prilika za raskošni odmor krije se u lošinjskoj uvali Čikat

Ne propustite da rezervišete na vreme svoje mesto za uživanje u ekskluzivnom i opuštajućem premium odmoru ovog leta u jedinstvenoj lošinjskoj uvali Čikat! Više informacija pronađite na sajtu Lošinj Hotels&Villas

Comments