Hot topics

#MySkinMyWay: Slavimo lepotu i jedinstvenost tvoje kože! Prijavi se i budi deo našeg beauty advertorijala!

Kako da se našminkaš kada nosiš masku?

7 najpopularnijih modela vereničkog prstenja i burmi u 2020.

#pričeiznutra: Teme kojih se i žene stide, a ne bi trebalo!

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Stiže nam sve toplije vreme i kožu treba pripremiti, jer se sa promenama vremena i ona menja. Važno je da se koža ravnomerno tretira i tako izbegne pojava fleka i crvenilo. Uz par saveta saznajte kako da postignete savršenu preplanulost.

Piling

Da biste postigli ravnomernu boju, piling je obavezan. Pilingom se odstranjuju mrtve ćelije i koža lakše upija zaštitne kreme. Najbolje je koristiti dobar proizvod u granulama i kombinovati ga sa rukavicom za masažu. Za lice je preporučljiv nešto blaži piling sa mikrogranulama kako ga ne biste iritirali. Piling tela praktikujte dva puta nedeljno, a lica jednom. Budite pažljivi i nežni, jer će samo tako biti učinkovit.

Slika 1 Osim piling gelova koristite i rukavicu Pripremite kožu za sunce

Osim piling gelova, koristite i rukavicu

Solarijum

Verovali ili ne, solarijum nije štetan ako se praktikuje u malim količinama, jer koži obezbeđuje određenu količinu UV zraka koji podstiču proizvodnju melanina. Obratite pažnju da idete u salone koji redovno održavaju lampe i filtere uređaja. U solarijumima sa pravilnom razmerom UVA i UVB zraka, gde postoji mogućnost prilagođavanja zračenja i gde lampe nisu pretople, postiže se preplanulost koja duže traje i izbegavaju se oštećenja kože. Ovo je posebno korisno za osobe koje pate od eritema, jer se koža postepeno izlaže sunčevim zracima i ima vremena da se navikne na sunce. Međutim, to ne znači da kada počnete da se sunčate na pravom suncu ne morate da koristite zaštitne kreme.

Slika 2 Raspitajte se da li se solarijum koji pose ujete redovno odr ava Pripremite kožu za sunce

Raspitajte se da li se solarijum koji posećujete redovno održava

Beta-karoten

Jedan je od najvažnijih predstavnika karotenoida. Bitno je napomenuti da je prethodnik vitamina A, jer ga ljudski ogranizam može pretvoriti u ovaj vitamin. Ovo je široko rasprostranjen biljni pigment i može se naći u namirnicama žute, narandžaste, pa sve do tamnozelene boje (šargarepa, spanać, dinja, kruška, jabuka, brokoli, marelica, blitva). Potreban je za stvaranje melanina u koži i štiti kožu od štetnog zračenja. Njegova je najpoznatija uloga očuvanje kože i sluznice. Beta-karoten ne uzrokuje nuspojave, ali ga ne treba uzimati u prevelikim količinama (preko 60mg dnevno), jer može obojiti kožu u žuto-narandžastu boju (ksantoza).


Nataša Gajić – romantična, druželjubiva i opuštena. Voli modu i Audrey Tautou. Opušta se uz popodnevnu kafu i časopise. Veruje da je harizma ključni začin za dobar stil.

Editors choice