Gljivica kandida (Candida Albicans) je uobičajen stanovnik organizma, koji voli topla i vlažna mesta, a problem nastaje kad počne prekomerno da se razmnožava. To se dešava iz raznih razloga – stresa, pada imuniteta, loše ishrane, upotrebe antibiotika, kao i svakodnevno korišćenje higijenskih uložaka i korišćenje tampona. U borbi protiv kandide potrebno je strpljenje i upornost, jer ova dosadna gljivica ume da se vrati i posle temeljnog lečenja. Ukoliko si već više puta izgubila bitku rešavajući se kandide uobičajenim medicinskim tretmanom, pokušaj sa prirodnim pristupom i tretmanima.

Promeni ishranu

Izbaci sve namirnice koje pogoduju razvoju kandide – to su sve vrste šećera i belog brašna, ali i kofein, sušeno voće, sir, kikiriki, a naročito alkohol. Treba smanjiti i količinu mleka i voća, a povećati unos belog luka, kiselog mleka, kurkume, maslinovog ulja.

Ispiranje vagine

Kašiku sode bikarbone dodaj u čašu prokuvane vode. Kada se rastvor ohladi, isperi se njime i ponavljaj postupak tokom sedam dana. Reč je o vaginalnom ispiranju, za koje ti je potreban irigator. Takođe, možeš napraviti efikasan čaj za ispiranje – skuvaj čaj od žalfije, dodaj dve kapi ulja čajnog drveta i koristi mlak čaj za ispiranje.

kandida 1 Prirodnim putem do dobrog intimnog zdravlja
Comments