Možda vam je već poznato da je Kim Kardashian privukla pažnju sveta svojom izjavom: I have the best advice for women and business. Get your f—ing ass up and work. It seems like nobody wants to work these days.

U suštini, ona kaže da žene ne žele da rade, kao i da je jedino to potrebno kako biste uspeli u svetu biznisa. Ova izjava nije baš najbolje dočekana na društvenim mrežama i ubrzo je dobila velike kritike, a mi smo u nastavku teksta pokušali da razložimo zašto je to tako.

Da se razumemo, Kim jeste preduzetnica sa velikim brojem uspešnih biznisa, od kojih su samo neki: Skims, KKW Beauty, KKW Fragrance, Kimoji, Dash Boutique… suštinski, imala je razne pokušaje u svetu biznisa i nešto je prošlo, nešto nije. U tom smislu, svaka čast na upornosti da izgradi nešto svoje i verujemo da bismo nešto čak i mogli naučiti o biznisu od nje – ali ne ono što ona smatra relevantnim savetom. Ne možemo poreći njen uspeh ma šta god mislili o njoj, ali možemo poreći njenu izjavu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Variety (@variety)

Stvar bi bila sasvim drugačija da je sve to izgradila od nule i da već nije bila poznata kada je počela sa biznisima. Ali nije. U tome je problem.

Kim Kardashian je izuzetno privilegovana. Rođena je u bogatoj porodici, otac joj je bio veoma uspešan advokat, a očuh milioner. Imala je veze, imala je sa kim da se posavetuje, a postala je poznata davno pre nego što je ušla u svet preduzetništva.

U SAD se znalo za nju zato što je bila asistentkinja Paris Hilton, a taj posao je dobila upravo zbog toga što je njen otac bio poznati advokat. Onda se na internetu pojavio njen privatni intimni film, pa rijaliti show Keeping Up with the Kardashians, koji je trajao duže od decenije. Dakle, za Kim se već znalo kao za ćerku advokata, znalo se za njenu majku, znalo sa za njen rijaliti show. Očigledno je da je imala (i ima) mnogo više prilika od obične osobe.

Comments