Juče, na Univerzitetu Singudunum, revizorsko-konsultantska kompanija EY (Ernst & Young) organizovala je drugo po redu takmičenje za srednjoškolce u rešavanju studije slučaja “Start Young – Take the Lead”. Osam timova prezentovalo je stručnom žiriju svoja rešenja na postavljeni problem, a pobedio je tim iz XIV Beogradske gimnazije koji su činili: Aleksa Srbljanović, Andrej Petrović i Rastko Sekić.

Stručni žiri činilo je 15 članova koji dolaze iz kompanije EY, Univerziteta Singidunum, bankarskog i privrednog sektora, i u finalu odabrali su 5 timova kojima će se pružiti mogućnost da konkurišu za EY stipendiju do kraja školovanja. Programu kompanije EY “Start Young – Take the Lead” pridružili su se i partneri koji su nagradili najbolje plasiranje. Univerzitet Singidunum obezbedio je besplatnu školarinu i dodatne povoljnosti prilikom upisa na studije; kompanija Devana Technologies, u okviru projekta Udruženja za podsticanje preduzetništva “Živojin Mišić”, preporučiće učitelje, nastavnike i profesore pobedničkih timova za godišnju nagradu “Najbolji edukatori Srbije”.

PobedniciEYstudijaslucaja Proglašeni pobednici EY studija slučaja za srednjoškolce Start Young   Take the Lead

“U kompaniji EY izuzetno smo ponosni na “Start Young – Take the Lead” program koji je po drugi put pružio šansu mladim talentima da se istaknu i skrenu pažnju na svoja znanja. Ovaj program pružio nam je priliku da srednjoškolcima otvorimo horizonte poslovnog sveta i čujemo njihova inovativna rešenja na zadate probleme”, izjavila je Sonja Jovanović, rukovodilac odeljenja ljudskih resursa kompanije EY i organizator projekta.

“Ovo je druga godina za redom kako sprovodimo program i očigledno je da su kvalitet prezentovanja rešenja i samo predstavljanje kandidata značajno poboljšani. Ove godine mnogo više timova borilo se za pobedu, što predstavlja veliki uspeh i ukazuje na to da postoji veliki broj talentovanih, mladih ljudi pred kojima su blistave karijere, a EY je spreman da ih podrži u njihovom razvoju”, rekao je Stiven Fiš rukovodeći partner kompanije EY u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni&Hercegovini.

Comments