Modna kuća Maison Martin Margiela od prošle godine pripada odabranom društvu onih koji predstavljaju svoje Haute Coture kolekcije u nekom od svetskih modnih centara tokom nedelja mode. Kolekcija koju je ova modna kuća uradila u saradnji sa brendom H&M možda nije osvojila sve i bila dobro prihvaćena od svih, ali je ipak ugrabila kultni status i o njoj se dosta pisalo, govorilo i raspravljalo. A revija visoke mode je idealna prilika da se ovaj status dalje razvija. Čemu služi visoka moda, ako ne potrazi za jedinstvom i komadom koji niko drugi neće imati? Maison Martin Margiela predstavlja Haute Coture kolekciju sastavljenu od 19 delova koji su kreirani od već postojećih komada kojima je udahnut novi smisao.

Savršen eko krojački lanac ishrane koji je ujedno i nešto što modna kuća Margiela neguje, jer daju sasvim novi smisao odbačenim komadima i posebnu modnu interpretaciju. Dok su komadi za industrijsku proizvodnju strožih krojeva, komadi visoke mode su bili elegantni sa perlama i trakama, a modeli su nosili marame preko glave, jer Margiela uživa u anonimnosti. Najupečatljiviji komadi su tri haljine napravljene od folije u srebrnoj, zlatnoj i plavoj boji. Ne previše nosivo, ali umetnički upečatljivo i smelo.

crna i crno bela kratka haljina slika1 Proleće i leto na modnim pistama: Maison Martin Margiela

Modna kuća MMM ima posebnu estetiku i kada predstavlja Haute Coture kolekciju

crvena i crveno crna maksi haljina slika2 Proleće i leto na modnim pistama: Maison Martin Margiela

Manekenke nose marama preko lica, jer MMM preferira anonimnost, a same kreacije su kreirane od već postojećih komada

maksi haljina na pruge i haljina od providnih traka slika3 Proleće i leto na modnim pistama: Maison Martin Margiela

Možda kolekcija nije ono što očekujete od visoke mode, ali je smela i upečatljiva

haljine od omota i folije plava i zuta slika4 Proleće i leto na modnim pistama: Maison Martin Margiela

Najupečatljvije kreacije su haljine napravljene od folije od slatkiša

zelena haljina i zlatna haljina slika5 Proleće i leto na modnim pistama: Maison Martin Margiela

Neobične kreacije koje ili volite ili ne

Izvor fotografija: vogue.co.uk


Ivana Aćimić je arhitekta, zaljubljenik u modu i putovanja, kao i dobre knjige, muziku i filmove. Veliki je fan španske kulture i mode. Uvek se vodi rečenicom kreatora Yves Saint Laurent-a “Fashion fades, style is eternal”. Propagira male stvari koje život čine lepšim. Autorka je bloga “Street Colors and Fashion”.

Comments