Nikolas Oakvel (Nicholas Oakwell) je lansirao svoju Couture kolekciju po prvi put 2011. godine, nakon što je svoju karijeru započeo kao modista. Dok velike modne kuće poput Dior-a ili Chanel-a žele da svoje kolekcije prvo predstave modnoj javnosti Pariza, ovaj kreator se trudi da njegove kreacije budu prikazane i primećene u Londonu.

Sam kreator svoj uzor traži u ocu visoke mode, engleskom dizajneru Čarlsu Vortu (Charles Worth, House of Worth), koji je svoju modnu kuću osnovao u Parizu, ali je svoju karijeru započeo u Londonu. Nikolas, kao ponosni Britanac koji smatra da London ima veliko nasleđe, svoje kolekcije prvo prikaže u svom gradu na domaćem terenu, pa tek onda u modnoj metropoli – Parizu. On svojim kreacijama želi da slavi i podstiče preporod. Ali, takođe želi i da visoku modu vrati u Veliku Britaniju. Svoju kolekciju za proleće i leto 2013. godine opisuje kao nosivu i jednostavnu eleganciju. Njegov stil odiše jednostavnošću, a glavna odlika je to što on ne potcenjuje nosivu eleganciju koja ne opterećuje lice koje je nosi. A inspiraciju za Haute Couture kolekciju je pronašao u Japanu tokom svog putovanja. Na pisti je predstavio delikatne haljine koje ističu vrat i ramena, obavijen struk, nabore i maksi dužinu.

plava i ljubicasta haljina sa naborima slika1 Proleće i leto na modnim pistama: Nicholas Oakwell

Elegantne haljine za proleće i leto i silueta dočarana delikatnim naborima

siva haljina sa perjem i siva haljina sa karnerima slika2 Proleće i leto na modnim pistama: Nicholas Oakwell

Upečatljive haljine koje slave eleganciju i ženstvenost

siva haljina i sivo odelo slika3 Proleće i leto na modnim pistama: Nicholas Oakwell

Istaknut struk i nežni karneri i volani ili elegantno sivo odelo sa neobičnim rukavima? Teško je odlučiti

crno i belo odelo slika4 Proleće i leto na modnim pistama: Nicholas Oakwell

Ženska odela nikada nisu bila ovako primamljiva

Izvor fotografija: vogue.co.uk


Ivana Aćimić je arhitekta, zaljubljenik u modu i putovanja, kao i dobre knjige, muziku i filmove. Veliki je fan španske kulture i mode. Uvek se vodi rečenicom kreatora Yves Saint Laurent-a “Fashion fades, style is eternal”. Propagira male stvari koje život čine lepšim. Autorka je bloga “Street Colors and Fashion”.

Comments