Modna kuća Valentino iz godine u godinu oduševljava svojim Haute Couture kolekcijama. Tako ni kolekcija za proleće i leto 2013. godine nije bila izuzetak. Spektakularna i veličanstvena u pravom duhu visoke mode i elegancije, kolekcija balansira između ženstvenosti, svetlosti i tame, predstavljajući na moderan način komade koje bi sve žene volele da nose.

Sastoji se od predivnih haljina. Svaka haljina je drugačija i urađena drugom tehnikom, a glavna tema koja se provlači kroz celu kolekciju je ideja o pticama. Prevedeno na zatvorene haljine izrađene od čipke, koja sa obavija i prepliće preko haljina kao grančice. Poznata silueta brenda koju volimo, a koju odlikuje smernost, istaknut struk i raširene suknje, dominira na polju krojeva sa smelim crvenim, crnim i krem vezom – da ožive siluetu. Vez na haljinama i kristalno izvlačenje su veoma suptilno inkorporirani u slojevima tila i šifona, tako da su se stopili međusobno. Crvene ili crne trake paučinasto su isprepletane u ogrtače koji podsećaju na gnezdo i grančice. Smerni, okrugli dekoltei, dugi rukavi, vitki torzo i suknje u obliku zvona su krojevi koji dominiraju. I ako biste pomislili da je ovo klasika, već viđena toliko puta na crvenom tepihu i u prvim redovima, ipak ne kada je Valentino u pitanju. Valentino je stvorio magiju koja se oseća u svakom komadu, pokazujući da postoje različiti načini da izgledate i budete seksi. I ovo je kolekcija koju ćete voleti i želeti.

krem haljina sa crvenim vezom i crvena haljina slika1 Proleće i leto na modnim pistama: Valentino

Smerna silueta u duhu visoke mode i elegancije u vatrenocrvenoj boji

bela haljina sa crnim ogrtacem i crna haljina slika2 Proleće i leto na modnim pistama: Valentino

Prelepe haljine sa divnim vezenim paučinastim ogrtačima ili prelepom čipkom ostavljaju bez daha

bela haljina od sifona i haljina sa cipkanim okovratnikom slika 3 Proleće i leto na modnim pistama: Valentino

Magija odevanja na način brenda Valentino

Beli kompleti slika 4 Proleće i leto na modnim pistama: Valentino

Prelepi kompleti, ukrašeni čipkom koja podseća na grančice

bele cipkane haljine slika 5 Proleće i leto na modnim pistama: Valentino

Svaka haljina je drugačija i posebna

Izvor fotografija: vogue.co.uk


Ivana Aćimić je arhitekta, zaljubljenik u modu i putovanja, kao i dobre knjige, muziku i filmove. Veliki je fan španske kulture i mode. Uvek se vodi rečenicom kreatora Yves Saint Laurent-a “Fashion fades, style is eternal”. Propagira male stvari koje život čine lepšim. Autorka je bloga Street Art_Life Style_Fashion and Co.

Comments