Haute Couture kolekcija je najbolji razlog da se slobodno prepustite mašti i stvorite neobične i upečatljive kreacije. Atelje Versace je svojom kolekcijom predstavio luksuznu dnevnu i poslovnu garderobu. Kolekcija za proleće i leto 2013. godine donosi sve tradicionalne sastojke brenda Versace, poput šljokica, sjaja, neonskih boja, a sve se to završava u zlatu. Mnoštvu zlata sa dodacima krzna. Kreatorka Donatela Versaće (Donatella Versace) inspiraciju je pronašla u arhitektonskom sjaju stakla na kupolama, gde se krhkost stakla suprotstavlja snazi čelika. A ova kolekcija predstavlja i dve strane same kreatorke.

Njenu nežnu stranu možemo videti u kreacijama od mekanog krzna neonskih boja ispresecanog divnim kristalima ili u kožnim haljinama pastelnih i neonskih boja. Dok ćemo njenu tamnu stranu uvideti u dobro skrojenim odelima sa zlatnim naramenicama ili krznom, uz koje kombinuje velike zlatne narukvice. Veliki akcenat u kolekciji imaju i neobični i dosta veliki izrezi koji ističu dekolte, noge, vrat ili ramena. A ceo stil prati i šminka – gde dominiraju zadimljene oči u zelenim nijansama i začešljana kosa unazad. Utisak koji ostavlja cela kolekcija je raskoš i moć i doza hrabrosti koja vam je potrebna da biste prošetali neki od ovih komada.

crno odelo i komplet sa suknjom Slika1 Proleće i leto na modnim pistama: Versace

Poslovni luksuz

komplet sa naramenicama od krzna i pantalone sa krznenim prslukom slika2 Proleće i leto na modnim pistama: Versace

Neobični izrezi koji naglašavaju dekolte

zlatno odelo i zlatna haljina slika 3 Proleće i leto na modnim pistama: Versace

Zlato u velikim količinama jedno je od obeležja ateljea Versace

žuta haljina i pastel roze Slika 4 Proleće i leto na modnim pistama: Versace

Pastelni i neon tonovi vodeći su trendovi ove sezone

Roze krzno i bela maksi haljina slika 5 Proleće i leto na modnim pistama: Versace

Haljina od neon krzna - samo za hrabre. Maksi bela haljina zanimljivog kroja

Izvor fotografija: http://www.vogue.co.uk/


Ivana Aćimić je arhitekta, zaljubljenik u modu i putovanja, kao i dobre knjige, muziku i filmove. Veliki je fan španske kulture i mode. Uvek se vodi rečenicom kreatora Yves Saint Laurent-a “Fashion fades, style is eternal”. Propagira male stvari koje život čine lepšim. Autorka je bloga Street Art_Life Style_Fashion and Co.

Comments