U proleće se budi priroda, pa tako i ljudi, kao deo velikog ekosistema na planeti Zemlji. Ipak, kada ste u urbanoj sredini, velikoj metropoli, manje dodira imate sa prirodom. Svakako osećate sunce, leptiriće i miris proleća u vazduhu, ali malo više zapažate nove kolekcije garderobe u izlozima, otvorene bašte kafića i opsednuti ste svežim bojama, koje su vrlo u trendu. Na koji god način da se budi vaša unutrašnjost, imate želju to da prenesete i spolja, svojim izgledom i ponašanjem. Raspoloženje je na vrhuncu, želite novu masku za telefon, odeću, a možda i boju kose. U svakom slučaju – želite promene. To je vrlo logično i pametno razmišljanje, jer ako je na asfaltu do pre par dana bio mraz, a sada ga greje sunce, možete i vi promeniti nešto tako sitno i jednostavno u vašem stanu ili izgledu. To je u slučaju da ste zadovoljni sobom i trenutnim životnim stanjem.

springsun Proleće je vreme za nove početke

Prolećne boje koje nas pokreću

U slučaju da, pak, niste ispunjeni i želite nešto drastično da promenite, proleće je idealno vreme – jer ćete se uklopiti sa prirodom, a prirodan je uvek najbolji način da se bilo šta uradi. Ako znate šta biste promenili, a niste imali hrabrosti do sada, izvolite na delo. Ukoliko ne znate šta biste radili, ali niste srećni u sadašnjoj situaciji – menjajte što više stvari. Na primer, ako do sada niste mnogo izlazili noću, krenite u provod, a ako jeste – živite malo mirnijim tokom i pronađite zadovoljstvo u nečem drugom. Ako ste do sada išli na pilates, počnite da trenirate boks. Ukoliko ste nervozni svakodnevno, probajte meditaciju. Ili ako vas već duže vreme mnogo nervira, na primer, prozor u vašoj kuhinji, prefarbajte ga u svoju omiljenu boju i ukrasite cvećem. Razmislite o svakoj stvarčici koja vam “zagorčava” život i popravite je, ofarbajte ili izbacite. A veće promene, poput menjanja posla, partnera i životnog stanovišta, morate donositi sami, ali možemo vam preporučiti proleće kao idealno godišnje doba za takve poduhvate.

Možda je najbolje za početak da proverite svoj nivo energije. Mi vam preporučujemo da rešite test, koji će vam otkriti da li ste spremno dočekale proleće.

Comments