Hot topics

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Iz našeg nesesera: Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

Top 5 boja koje ćemo ovog leta želeti u svojim garderoberima

Na festivalu, gde je ulaz tradicionalno besplatan za posetioce, biće održan niz predavanja о značaju i ulozi mediteranske ishrane i pravilnom konzumiranju vina, a u saradnji sa eminentnim stručnjacima iz sveta vinarstva, gastronomije, medicine i drugih oblasti. Posetioci će biti u prilici da isprobaju trajne delikatese, sireve, masline, jela spremljena na licu mesta i da uživaju u degustaciji kvalitetnih vina. Očekujemo da će se javnosti predstaviti više od 60 izlagača, predavanja će obuhvatiti više od 70 tema vezanih za vino, gastronomiju i vinski turizam, dok će u programima na bini učestvovati više od 200 učesnika.

Slika13 Prolećni Mediteraneo Festival Vina

Dođite da uživate u degustaciji kvalitetnih vina

Ovaj festival je drugačiji od klasičnih sajmova i salona, jer smo uneli živost začinjenu sa korisnim edukativnim predavanjima i praktičnim radionicama, kao i kulturno-umetničkim programom gde učestvuju kabare Gorana Sultanovića “Ja pevam svoj bluz”, “Mediteraneo” gitarski orkestar, jedan od najboljih horskih sastava u zemlji “Vox Slavicum” , Duo Moderato, Tamburaški orkestar AKUD Lola i mnogi drugi.

Na festivalu će pored brojnih edukativnih predavanja biti premijerno predstavljeni “Vinski putevi Srbije” – projekat Ministarstva ekonomije i regionalnog turizma, koji će predstaviti državni sekretar gospodin Goran Petković i autori projekta Mr Ana Pandžić i gospodin Zoran Rapajić, kao i “Putevi vina Izraela”  Srđana Ratkovića,  licenciranog vodiča izraelskog Ministarstva turizma.

Kao atraktivan deo manifestacije, a u domenu gastro sekcije, ističemo projekat “Kulinarska radionica”. U dogovoru sa renomiranom školom kuvanja “Il Primo” iz Beograda, održaće se kulinarska radionica na kojoj će se pripremati mediteranski specijaliteti na samom festivalu, gde će žiri za ocenjivanje biti publika koja će posle direktne komunikacije sa prisutnim kuvarima degustirati napravljene specijalitete, a specijalni gosti su Goran Kovačević, glavni kuvar hotela “Square Nine” i Dušan Todić.

 

Editors choice