Bilo da ga volite ili mrzite, animal print je i ove sezone veoma popularan među dizajnerima. Na revijama za proleće i leto, osim zebrastih, tigrastih i leopard šara mogli smo videti i mali dodatak svemu tome u vidu životinja kao motiva. Leptiri, mačke, majmuni, insekti i drugi popularni i manje popularni pripadnici životinjskog sveta prošetali su pistom ovog proleća, ponegde kao dominirajući a drugde kao sporedan detalj modnih kombinacija.

Blumarine je posebno stavio leopard animal print na pijedestal. Pistom su defilovale prelepe devojke obučene u lepršave leopardaste šare, ali ne samo u standardnoj, nego i u drugim bojama poput roze, plave, tirkizne i narandžaste.

Prada je u svoju prugastu kolekciju unela zanimljiv detalj majmunčića na haljine i majice koje izviruju iz suknji sa visokim strukom, i koje su ubrzo postale pravi hit u svetu. U nešto elegantnijim kombinacijama, Miu Miu je prikazao motiv zmije i labuda na svili i satenu.

I za kraj, Luois Vuitton nam je predstavio zebre, žirafe, tigrove i pande. Na nekim modelima su njihovi motivi bili predstavljeni šljokicama na jednom odevnom predmetu, a na drugim bi cela manekenka bila obučena u animal print u raznim bojama, sa naglaskom na zebraste šare. Posebne simpatije pobrala je majica sa pandom.

A što se tiče nošenja animal printa u svakodnevnom životu, uprkos trendovima, treba biti veoma oprezan. Kombinovanje dva različita printa čak i najekscentričniji dizajneri izbegavaju u širokom luku. Dobitnu kombinaciju uglavnom čini jedan upečatljiv komad sa animal printom na svedenoj kombinaciji garderobe. Ipak, hrabrije dame uvek mogu da pokušaju sa leopardastim ili zebrastim haljinama. Da li će to na kraju ispasti šik ili kič, zavisi samo od njih.


Milica “Venoma” Nedeljković je student ekonomije iz Beograda i autor bloga Venoma’s Fashion Diary. Obožava slatkiše i shopping, a inspiraciju traži na modnim pistama poznatih kreatora. Provodi svoje dane negde između fakulteta, kafića i večite potrage za najnižim cenama i najboljim ponudama u gradu.Comments